Toyota пусна ултракомпактен е-автомобил

Технологии Добави коментар

Toyota пусна ултракомпактното електрическо превозно средство "C+pod" с акумулаторна батерия (BEV). За момента автомобилът ще се предлага на корпоративни потребители и други организации, които проучват нови възможности за управление на популяризиране на BEV, но се планира и бъдещо предлагане за индивидуални клиенти.

© Toyota Motor Corporation

Свобода на движение в много различни ситуации

С компактен корпус с размери 2,490 х 1,290 х 1,550 мм (дължина х ширина х височина) и минимален радиус на завиване 3,9 м, "C+pod" удобно навигира в остри завои по тесни пътища, минимизира работата на волана при паркиране и осигурява отлично маневреност при ежедневно шофиране.

Литиево-йонната батерия създава е разположена под пода под предните седалки.

Моторът е позициониран в задната част на превозното средство, докато комбинацията от твърдо, леко тяло и независима система за окачване, която абсорбира неравностите по пътната настилка, постига висококачествен комфорт при каране и бързи, но стабилни характеристики на шофиране.

"C+pod" се предлага с пробег, което осигурява спокойствие за ежедневна употреба.

Модерен, приветлив и опростен дизайн

"C+pod" се предлага с LED фарове и задни LED комбинирани задни светлини. Конзолата за зареждане е разположена между фаровете за лесното ежедневно използване.

Външните панели са изработени от пластмаса, за да помогнат за намаляване на теглото. Съчетани с черното на кабината, се предлагат пет различни двуцветни комбинации на каросерията, включително с ярък циан металик и активен, дълбок оранжев металик. Предлагат се и допълнително три различни трицветни комбинации.

С интериорна ширина на кабината от 1100 мм, интериорът осигурява прилично място за двама възрастни да седят един до друг.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър