Xърватски търговец на хранителни продукти започва да приема криптовалута

Технологии Добави коментар

Konzum, най-големият хърватски производител и търговец на хранителни продукти, е първият в страната, който добавя възможност за плащане в криптовалута.

За да даде възможност за новата опция за криптоплащания, Konzum си партнира с местния процесор за криптоплащания Electrocoin, за да внедри PayCek - система, която позволява на търговците да приемат плащания в криптовалута. Клиентите вече могат да плащат с Bitcoin, Ethereum, USDT, Bitcoin Cash, Ripple, Stellar, Dai, EOS и USD Coin.

Като се има предвид високата волатилност на цените на криптовалутите, системата PayCek гарантира на купувачите фиксиран обменен курс в началото на транзакцията, осигурявайки достатъчно време за успешно изпълнение, се отбелязва в съобщението. Electrocoin се регулира от Хърватската агенция за надзор на финансовите услуги, заяви говорител на Konzum пред Cointelegraph, като добави, че Konzum няма да държи никакви криптовалути като част от инициативата:

"Когато става въпрос за криптоплащане, Konzum няма никакво взаимодействие с криптовалути, получаваме само FIAT в нашата банкова сметка. Electrocoin извършва обработката на плащанията от криптовалута към FIAT чрез своята платформа за обмен на криптовалути по прост и сигурен начин."
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър