​Genesis представя премиерно електрическия GV70

Технологии Добави коментар

Genesis представи луксозния електрически SUV модел, като бе домакин на световна премиера на Международното автомобилно изложение в Гуанджоу (по-нататък Auto Guangzhou 2021) в Китай, което се провежда в Китайския панаирен комплекс за внос и износ от 19 до 28 ноември 2021 г.

Genesis GV70

Genesis GV70

© Genesis
  • Електрическият модел на GV70 поставя стандарт за луксозните електрически SUV автомобили
  • Различни характеристики, включително решетката Crest с обърната G-матрична шарка, колелата и броните, са разработени за постигане на оптимална аеродинамична ефективност
  • Разполага със система за задвижване на всички колела с индивидуални двигатели за предните и задните колела, генериращи максимална мощност от 360 kW в режим Boost

Появявайки се чрез видео на събитието за световната премиера, Джей Чанг, глобален ръководител на марката Genesis, представи визията на марката за електрификацията, след което СангЮп Лий, ръководител на Genesis Global Design, обсъди дизайна на електрифицирания GV70. Маркус Хене, главен изпълнителен директор на Genesis Motor China, сложи точка на събитието на място, като представи пазарната стратегия на Genesis за страната.

Електрифицираният GV70 поставя нов стандарт за луксозните електрически SUV автомобили

"Нашата глобална визия за създаване на устойчиво бъдеще чрез електрификация е естествено продължение на първоначалния ни ангажимент, който датира от стартирането на Genesis през 2015 г.: ангажимент за създаване на положително въздействие върху живота на нашите клиенти", каза Джей Чанг, глобален ръководител на марката Genesis. "За мен е удоволствие да разкрием още един нов електрически модел в Китай, който отбелязва нашата дръзка стъпка към устойчивото бъдеще."

Електрифицираният GV70 е изграден върху наследството на GV70, като наследява просторния интериор на предшественика си и добавя изключителна производителност и множество нови технологии, разработени изключително за електрически автомобили.

По време на събитието Genesis демонстрира Electrified GV70 с екстериор в цвят Atacama Copper Matte[1]. отвън предната част показва внимателно съобразяване с аеродинамичната ефективност и функционалност. Характерната за Genesis гребеновидна решетка е еволюирала в аеродинамичен гребен, който се отличава с обърната G-матрична шарка и включва скрит порт за зареждане на електрически автомобили, създавайки минималистичен, но изискан външен вид. Минималистичната хоризонтална форма на задната броня завършва модерния образ на модела. Опростената, без ауспухова тръба плъзгаща се плоча подчертава електрическата природа на SUV-а, а емблематичните и прогресивни четирите лампи Two-Line поставят финалния щрих на електрическия модел GV70 с характерната за Genesis архитектура Two Lines.

Genesis GV70

Genesis GV70

© ​Genesis​

Интериорът се отличава с ориентиран към водача дизайн, предлагащ интуитивно и динамично изживяване при шофиране. Вдъхновен от концепцията за интериорен дизайн "Красотата на бялото пространство", електрифицираният GV70 предлага на клиентите възможност да напишат своя собствена история с интериор, който отразява устойчивите амбиции на този електромобил, както и ангажимента на Genesis за бъдеща устойчивост. За обзавеждането на модела са използвани разнообразни екологични материали, като всеки материал се отличава с висококачествено покритие, завършвайки дизайна, който въплъщава визията на Genesis за устойчив лукс отвътре навън. Genesis ще предлага модела с интериор в цвят Glacier White.

Конкурентоспособността на интериора на електрифицирания GV70 е повишена чрез понижаване на централния тунел, за да се осигури пространство на втория ред, което е равностойно на това на GV70.

Като атлетичен и динамичен автомобил, електрифицираният GV70 предлага конкурентно и мощно представяне, което да задоволи водачите. Той ще се предлага само като модел с AWD (задвижване на всички колела), с максимална мощност от 160 kW и 350 Нм въртящ момент за предните и задните колела, което осигурява обща максимална мощност от 360 kW (в режим Boost) и 700 Нм въртящ момент. Този мощен модел може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди в режим Boost.

Освен това електрифицираният GV70 е първият модел на Genesis, който разполага със специфичния за SUV режим e-Terrain, който позволява стабилно шофиране в различни условия.

Новият модел осигурява конкурентен пробег на изцяло електрическо задвижване (AER). Въз основа на стандарта CLTC очакваният максимален пробег с едно зареждане е над 500 км (въз основа на корейската система за сертифициране на електрически превозни средства очакваният пробег с едно зареждане е 400 км [3]). В същото време добавянето на 350kW бързо зареждане позволява на батерията да се зареди от 10% до 80% само за 18 минути.

Освен това прилагането от страна на Genesis на система за многократно бързо зареждане 400V/800V ще позволи на водачите да използват различни форми на инфраструктура за зареждане. Системата за многоскоростно зареждане позволява бързо и стабилно зареждане, като повишава напрежението, подавано от типичните зарядни устройства, от 400V до 800V. Технологията е оптимизирана за системата на автомобила благодарение на задвижващите двигатели и инвертори на модела. Клиентите могат да използват 800V системата за бързо зареждане, за да използват както 400V, така и 800V инфраструктура за зареждане, без да е необходим допълнителен преобразувател.

Електрическата версия на GV70 включва и функция V2L (Vehicle to Load), която поддържа зареждане с мощност 3,6 kW, което е по-високо от захранването в средностатистическия дом, което позволява на клиентите удобно да използват електрически уреди извън автомобила.

Освен това системата за задействане на разединителя (DAS) може автоматично да свързва или изключва двигателя и задвижващия вал, като се съобразява с различните условия на шофиране. Такива условия включват скоростта на превозното средство и режима на шофиране, което позволява безпроблемно превключване между 2WD и AWD - намалявайки ненужните загуби на енергия, като същевременно увеличава ефективността.

Genesis GV70

Genesis GV70

© ​Genesis​

Изживяването при шофиране на новия модел е допълнително подсилено с множество авангардни технологии. Интелигентната регенеративна спирачна система 2.0 регенерира енергия чрез спирачната система въз основа на навиците на шофиране, навигацията в реално време и пътните условия. В режим на шофиране i-Pedal (интелигентен педал) позволява на водача да ускорява, намалява скоростта и спира, като използва само педала на газта.

Genesis оборудва автомобила и с ANC-R (Active Noise Control-Road) за постигане на комфортно шофиране. Технологията значително намалява нивото на шума, като измерва и анализира шумовете от пътя, използвайки четири сензора и осем микрофона, и едновременно създава звуци в противоположни фази.

За подпомагане на оптималното изживяване при шофиране е приложено електронно контролирано окачване Pre-view ECS. Тази система за окачване може да се управлява въз основа на информацията, събрана чрез предната камера и навигационната система на SUV.

Genesis ще покаже общо пет автомобила на Auto Guangzhou 2021, включително електрифицирания GV70, луксозния флагмански седан G80, луксозния флагмански SUV GV80 и два модела G70.

Междувременно Genesis Motor China продължава да получава положителни отзиви на китайския пазар, след като подсили гамата си, добавяйки G70 през октомври след успешното лансиране на G80 и GV80.

Genesis GV70

Genesis GV70

© ​Genesis​
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър