NIKE купи компания за виртуални маратонки

Технологии Добави коментар

NIKE обяви придобиването на RTFKT, водеща марка, която използва авангардни иновации, за да предлага колекционерски предмети от ново поколение, които обединяват културата и игрите.

© rtfktstudios
"Това придобиване е още една стъпка, която ускорява дигиталната трансформация на Nike и ни позволява да обслужваме спортисти и творци на пресечната точка на спорта, творчеството, игрите и културата", казва Джон Донахоу, президент и главен изпълнителен директор на NIKE, Inc. "Придобиваме много талантлив екип от творци с автентична и свързана марка. Планът ни е да инвестираме в марката RTFKT, да обслужваме и развиваме тяхната иновативна и творческа общност и да разширим дигиталния отпечатък и възможности на Nike."

Основана през 2020 г. от Беноа Пагото, Крис Ле и Стивън Василев, RTFKT е пионерска и иновативна марка, която предефинира границите на физическата и цифровата стойност, за да обслужва широката си общност от творци. Този всеотдаен екип използва най-новите игрови двигатели, НФТ, блокчейн удостоверяване и добавена реалност, за да създава единствени по рода си виртуални продукти и преживявания.

"Това е уникална възможност за изграждане на марката RTFKT и ние сме развълнувани да се възползваме от основополагащата сила и експертния опит на Nike, за да изградим общностите, които обичаме", казва Беноа Пагото, един от съоснователите на RTFKT. "Nike е единствената марка в света, която споделя дълбоката страст, която всички ние имаме към иновациите, творчеството и общността, и ние се вълнуваме да развием нашата марка, която е напълно оформена в метавселената."

Условията на сделката няма да бъдат оповестени.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #маратонки #Nike