Новата джаджа на L'Oréal ще ви помогне да боядисате косата си

Технологии Суета Добави коментар

В навечерието на изложението CES 2022 L'Oréal представи най-новата си технологична иновация в областта на красотата: Colorsonic.

© L'Oréal

Най-новата козметична джаджа на L'Oréal - Colorsonic - е леко, ръчно устройство, което използва иновативен процес без бъркотия за смесване на боята за коса и равномерното ѝ нанасяне, осигурявайки на потребителите постоянни резултати при боядисване на косата в домашни условия. Идеята на устройството е просто да го включите, да прокарате четката през косата си и да получите перфектния цвят.

L’Oréal разработва Colorsonic в отговор на пандемията COVID-19, предизвикала временното затваряне на много фризьорски салони. Според компанията потребителите са изпитали предизвикателствата на домашния процес на боядисване на косата, който е останал почти непроменен в продължение на десетилетия.

© L'Oréal
"След години на изследвания и разработки сме развълнувани да представим технологии преди тазгодишното изложение за потребителска електроника, които модернизират преживяването на милиони хора по света, които боядисват косата си у дома и в салона", заяви Гив Балух, глобален ръководител на технологичния инкубатор за изследвания и иновации в L'Oréal. "Стремим се да използваме науката и технологиите, за да решаваме вековни проблеми за потребителите, а Colorsonic е чудесен пример за силата на иновациите за потребителите чрез иновации с потребителите."

Colorsonic използва специален механизъм за смесване на боята за коса. След това устройството дозира точната доза от боята и я нанася върху косата чрез осцилираща дюза от косъмчета, като те се движат зигзагообразно, за да я разпределят равномерно върху косата. В пет стъпки потребителят трябва само:

  1. Да избере цвят за коса от 40-те нюанса на Colorsonic. Комплектът за боядисване на коса без амоняк се доставя удобно директно до домовете.
  2. Да зареди касетата с цвета в устройството. Цветът и проявителят се съхраняват отделно, докато устройството не се включи, което е важен компонент за запазване на цвета и неговата свежест.
  3. Да се реши с устройството от корените до краищата за равномерно нанасяне на цвета. Осцилиращата дюза, тествана стриктно за предотвратяване на изтичане, пренасищане и капене, се движи 300 пъти в минута, за да покрие ефективно косата бързо. Включена е и приставка за тези с дълга коса (с дължина до раменете или повече).
  4. Да изчака 30 минути. След това да изплакнете боята.
  5. Да извади касетата от устройството и да прибере останалата боя.
© L'Oréal

L'Oréal планира да пусне Colorsonic на пазара в САЩ в началото на 2023 г. Джаджата ще бъде пуснат на пазара под марката L'Oreal Paris. Цените все още са в процес на определяне, а касетите ще се продават отделно.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър