Новото дистанционно на Samsung използва рутера ви, за да се зареди

Технологии Добави коментар

Samsung показва новата версия на еко дистанционното си.

© Erik Mclean

През последните години дистанционните на Samsung са все по-екосъобразни. Миналата година компанията добави соларен панел на гърба на дистанционните си Eco Remote за най-новите си телевизори. През 2022 г. Samsung добавя нова функция на своите дистанционни: възможност за черпене на енергия по безжичен път от радиовълните на рутери.

Дистанционното все още ще може да черпи енергия от слънцето през деня, но също така ще черпи малки количества енергия от радиовълни от неща като вашия Wi-Fi рутер. Според Samsung това ще позволи на хората да поддържат дистанционното си постоянно напълно заредено, независимо дали гледат телевизия през деня или през нощта. Както и при първото еко дистанционно, целта е да няма сменящи се батериите. По-рано Samsung изчисли, че преминаването към дистанционни, захранвани със слънчева енергия, може да предотврати изхвърлянето на 99 милиона батерии в продължение на седем години.

Както и предишното дистанционно , новото ще бъде изработено от рециклирани материали. То ще се предлага и в нов бял цвят в допълнение към миналогодишния черен. Освен новата опция за черпене на енергия по безжичен път от радиовълните, дистанционното ще може да се зарежда както от външна, така и от вътрешна светлина или през USB-C.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър