LG представи OLED телевизорите си за 2022

Технологии Добави коментар

LG представи най-големите и най-малките си OLED телевизори досега.

© LG

LG представи новите си модели от серията G2 с подобрен OLED панел. Според компанията новите екрани осигуряват по-висока яркост за ултрареалистични изображения с невероятна яснота и детайли. Серията G2 на LG от 2022 г. въвежда нов 83-инчов модел и първия в света 97-инчов OLED модел, както и вече съществуващите в гамата 55-, 65- и 77-инчови телевизори. LG твърди, че G2 е най-яркият OLED телевизор досега, като може да постигне увеличение на яркостта с около 20% в сравнение с C2.

Заедно със серията G2 компанията показа и новата си серия C2. Серията C2 на LG предлага най-разнообразния избор от размери: първият в света 42-инчов OLED телевизор, идеален за конзолни и компютърни игри, в допълнение към 48, 55, 65, 77, 83 инча. Избраните телевизори от серията C2 осигуряват и по-висока яркост за ултрареалистични изображения с невероятна яснота и детайли.

© LG

Всички OLED телевизори на LG от 2022 са сертифицирани за липса на трептене от TÜV Rheinland и Underwriters Laboratories, както и за липса на отблясъци от UL. OLED панелите на LG също така са признати от TÜV Rheinland за ниското си ниво на синя светлина и са първите в света, които отговарят на изискванията за ниско ниво на излъчване на синя светлина на Eyesafe, базирана в САЩ агенция за здравни стандарти.

LG казва, че процесорът Alpha 9 Gen 5 ще включва по-добро 4K upscaling, подобрено tone mapping и по-голямо усещане за дълбочина чрез подобряване на предния план на обектите. Alpha 9 Gen 5 също така разширява възможностите на функцията AI Sound Pro на LG, за да осигури на зрителите по-реалистичен звук.

Според LG това е новата webOS 22, която ще осигури максимално удобство и по-лесно откриване на съдържание. Тя също така въвежда лични профили, така че потребителите да могат да се насладят на по-персонализирано изживяване. Сред тях е и профил Kids, който извежда на повърхността съдържание, подходящо за деца.

© LG

NFC Magic Tap може да се използва и за излъчване на екрана на мобилно устройство на телевизора. Зрителите могат също така да излъчване съдържание от един телевизор на друг в дома, като използват функцията Room To Room Share. Тази нова функция, която ще се появи по-късно тази година, позволява на съвместим 2022 LG телевизор да сподели екрана си, включително кабелна телевизия, безжично към друг съвместим 2022 LG телевизор.

Телевизорите на LG от 2022 г. ще предлагат и поддръжка на Matter - нов индустриален стандарт за по-сигурен и безпроблемно свързан интелигентен дом. LG също така ви позволява да използвате Alexa, Google Assistant и собствената си гласова система за управление на телевизора. Новото за 2022 е, че клиентите на LG могат лесно да избират и превключват между специфични за играта функции и предварителни настройки на дисплея директно от менюто Game Optimizer на телевизора.

През 2022 г. LG добавя нови услуги, които улесняват по-личните и интерактивни преживявания у дома, като LIVENow, 1M HomeDance, LG Fitness и Independa.

LG също така представя разширена гама от QNED телевизори за 2022. LG QNED Mini LED TV е способен на невероятен контраст благодарение на технологията за прецизно затъмняване на LG. Всички модели, започващи от QNED90серии, са сертифицирани за 100% съответствие на цветовете, така че зрителите да виждат едно и също, висококачествено изображение всеки път, дори при различни ъгли на гледане.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър