Samsung представя телевизорите си за 2022

Технологии Добави коментар

Samsung представи най-новите си MICRO LED, Neo QLED и Lifestyle телевизори преди изложението CES 2022. Новите телевизори се отличават с най-новите постижения в областта на качеството на картината, звуковите технологии и smart функции.

© Samsung

Smart телевизорите на Samsung за 2022 г. са снабдени с нов Smart Hub. Той ще насочва потребителите към любимото им съдържание или ще им помага да открият нещо ново, като ще прекарват по-малко време в търсене.

Samsung Gaming Hub ще даде възможност на любителите на видеоигри да откриват и да се впускат по-бързо в любимите си игри чрез услугите за стрийминг на игри. Играчите ще имат достъп до обширна библиотека от игри чрез партньорствата на Samsung с лидерите в бранша - NVIDIA GeForce Now, Stadia и Utomik - и това е само началото.

Новото приложение "Гледай заедно" позволява на потребителите да провеждат видеоразговори с приятели и семейство, докато гледат любимите си предавания и филми.

Телевизорите разполагат с платформа за NFT - интуитивна, интегрирана платформа за откриване, закупуване и търговия с цифрови произведения на изкуството.

Интелигентното калибриране ще позволява на потребителите да прецизират настройките за оптимално качество на картината. Основният режим включва бърз и лесен начин за калибриране на екраните в рамките на 30 секунди, докато професионалният режим оптимизира екраните за безупречно качество на картината за около 10 минути.

© Samsung

Вижте повече

Новото дистанционно на Samsung използва рутера ви, за да се зареди

Samsung показва новата версия на еко дистанционното си.

​MICRO LED

MICRO LED, авангардният дисплей на Samsung, осигурява най-доброто в класа си качество на картината благодарение на 25 милиона светодиода с микрометрични размери, които индивидуално произвеждат светлина и цвят, което води до невероятно поглъщащо изживяване с впечатляваща дълбочина, ярки цветове и повишено ниво на яснота и контраст. На CES 2022 Samsung ще представи MICRO LED в три различни размера - 110", 101" и 89".

MICRO LED е снабден с подобрена използваемост и функции за персонализиране, като Art Mode, Multi View и Dolby Atmos.

© Samsung

​Neo QLED

2022 г. Neo QLED ще осигури едни от възможно най-чистите изображения и поглъщащи звукови картини. Той въвежда усъвършенствано картографиране на контраста с BLU. Това позволява на телевизора да контролира осветлението си в 16 384 стъпки, което е четирикратно повече от предишните 4096 стъпки. Новата технология Shape Adaptive Light използва процесора Neo Quantum, за да анализира линии, форми и повърхности, за да контролира формата на светлината от светодиодите Quantum Mini, като подобрява яркостта и точността на всички форми на екрана. Резултатът е изключително качество на изображението, което показва пълно HDR съдържание. Samsung 2022 Neo QLED разполага и с Real Depth Enhancer, алгоритъм за подобряване на качеството на картината с множество интелигентни функции.

Освен това 2022 Neo QLED на Samsung разполага с режим EyeComfort, който автоматично регулира яркостта и тона на екрана въз основа на вграден сензор за светлина и информация за залез/изгрев. С промяната на околната светлина екранът постепенно намалява количеството светлина и предлага по-топли тонове, като съответно регулира нивата на синята светлина. Това позволява по-удобно гледане през нощта, като намалява синята светлина, която може да повлияе на качеството на съня.

Новият Neo QLED ще разполага с функцията OTS Pro, която включва мощни високоговорители, насочени нагоре, за създаване на въздушен съраунд звук.

© Samsung

​Лайфстайл телевизори

Лайфстайл телевизори на Samsung от 2022 г. безпроблемно съчетават дизайн и технология, за да създадат уникално и персонализирано изживяване. При The Frame, The Sero и The Serif е приложен нов матов дисплей с антиотблясъци, антирефлексивни свойства и свойства против пръстови отпечатъци, който осигурява едно от най-приятните и удобни изживявания при гледане.

The Frame вече предлага най-реалистичното изживяване при гледане на изкуство извън музея благодарение на технологията на панела с антиотблясъци и ниско ниво на отразяване с релефен, матов дисплей. Той също така избягва пръстови отпечатъци и петна, което позволява на потребителите да се наслаждават на любимите си произведения на изкуството в перфектно състояние. The Frame ще се предлага в размери от 32" до 85".

Тhe Serif се предлага и с корпус с матово покритие, който се слива безпроблемно с Matte Display, като издига емблематичния дизайн, за да придаде най-престижен вид и усещане. С добавянето на опция за размер 65", The Serif вече се предлага в размери от 43" до 65".

The Sero предлага оптимизирано изживяване при гледане с новия си Matte Display както във вертикален, така и в хоризонтален режим. Новата вертикална функция Multi View позволява на потребителите едновременно да гледат различно съдържание в горната и долната част на екрана или да търсят информация онлайн, докато гледат нещо.

Моделите от 2022 г. се предлагат и с разширени аксесоари за персонализиране на потребителското изживяване.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Samsung