Предимства, които ви дават новите качествени гуми

Любопитно Добави коментар

Новите гуми почти винаги изискват да отделите не малко пари за тях, но имат наистина много предимства, които трябва да има предвид, за да сте сигурни че си заслужават инвестицията.

© Robert Laursoo

Гумите и джантите са основна и много важна част от автомобила ви, която е в пряк контакт с пътната настилка, по която се движите. Задължително наблюдавайте редовно тяхното състояние и да ги подменяйте с нови, когато имат дефекти или са се амортизирали прекалено много.

Безопасност с нови качествени гуми

Да притежавате нови гуми ще ви даде безопасно шофиране за идните 100-150 000 км на вашия автомобил, естествено като трябва да наблюдавате степента на износване на протектора на гумите ви, както и изправността на вашите красиви алуминиеви джанти. Паралелно с това, новите гуми спомагат за по-доброто спиране и тръгване, както и стабилно завиване на вашата кола. За около 500-700 лв на 5 години можете да се сдобивате с чисто нови качествени и здрави гуми - много малка инвестиция, с която ще имате безопасно и безаварийно шофиране по пътищата.

Повишена производителност благодарение на новите гуми

Дистанцията, която ви е нужна, за да можете да спрете с колата, а и допустимата скорост на навличане и взимате на завои е в пряка зависимост с качеството на вашите нови гуми. Те са фактора за размера на мощността, която ще има вашата кола спрямо земната повърхност и от тях зависи това да спирате максимално бързо и безопасно когато се налага без да повреждате или изкривявате красивите си джанти. Повечето качествени и здрави гуми и джанти са насочени остновно към производителността, изработени са от по-качествени и лепкави каучукови смеси със специфичен дизайн на протектора.

По-добър пробег с по-малко гориво - икономия от нови гуми

Въпреки, че повечето хора не се замислят за това - факт е, че гумите и джантите може влияят на разхода ви на гориво най-много. Ако карате със стари и износени гуми с компрометирана шарка на протектора, както и с повредени джанти, разхода ви на гориво ще скочи значително и поведението на колата ви ще е непредвидимо. За максимално добри резултати абсолютно винаги следете монтажа на гумите и джантите ви да е коректен, винаги слагайте баланс на всички гуми и ги напомпайте до подходящото за случая налягане. Също така, всеки път, когато сменяте износени стари или повредени гуми, не го правете удома, а в оторизиран автосервиз с необходимата техника за тази дейност. Това ще ви даде сигурност и гаранция, че новите ви качествени гуми и джанти няма да се износят бързо поради неправилен монтаж или некоректно напомпване и ще имате минимален разход на гориво.

Имайте предвид, че трябва да проверявате гумите и джантите си поне веднъж месечно. Ако те имат признаци на износване, е време да ги смените. Не искате да шофирате с повредена гума или джанта, която може да причини редица проблеми. Първото нещо, което трябва да проверите, е протекторът на гумата. Ако в него има дупки, трябва да си вземете нови гуми.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #автомобили