Започна седмицата на мъжката мода в Париж

Суета Добави коментар

Дефилетата се завръщат предпазливо на Седмицата на мъжката мода в Париж, която започна вчера с представяне в интернет на смесени колекции, предаде АФП.

За разлика от Лондонската седмица на модата, която стана "полово неутрална", парижката официално е посветена на мъжете. Дизайнерите обаче са склонни да премахват границите между половете, що се отнася до гардероба.

Китайската марка "Санкуанз" отстоя асексуалната си естетика, независимо дали в огромните костюми или тениските с графити. Японската "Кидилс" също предложи смесена колекция, но в стил пънк - с размазан грим и коси, боядисани в изкуствени цветове. Френският колектив "Гамют" наблегна на разнородността и позитивизма в спортно облекло, еднакво подходящо за мъже и жени.

"Ланвен" представи късометражен филм, наподобяващ музикален клип от 90-те години на миналия век с гардероб, който смесва сезоните "за него и нея".

Само шест модни къщи, от които "Диор" в петък и "Ермес" в събота са обещали дефилета пред публика от общо 72 в програмата. Много от големите марки остават във виртуалното пространство - "Луи Вюитон", Дрис ван Нотен", "Йоджи Ямамото", "Исе Мияке", "Том Браун".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #мода