Седмицата на мъжката мода в Милано започна с виртуално ревю

Свежо Добави коментар

Седмицата на мъжката мода в Милано започна с виртуално ревю на "Ерменеджилдо Дзеня" (Ermenegildo Zegna), в което моделите минаваха през зелен лабиринт, преди да се окажат сред градския бетон, предаде АФП.

Колекцията е с леки и флуидни материи и обеми. Нищо не пречи на движението. Линиите са изчистени. Саката са тип кимоно без яка. Бермудите са широки.

"Става дума за завръщане на луксозната изработка, на движението, което освобождава мъжа, като запазва уникалността му" - обясни художественият директор Алесандро Сартори.

Широко използвани са растителните тъкани, като лен и коноп в естествен цвят, в съчетание с бяло, минерално-зелено или дървесно.

След сивата зима и мрачния период на пандемията се налагат естествени цветове като прерийно зелено, океанско синьо, теракота, слънчево жълто или огненочервено, каза Федерика Трота Мюро, редактор на италианското модно списание Mia Le Journal.

Три от общо 47-те модни къщи, участващи в Седмицата на мъжката мода пролет/лято 2022 г., ще се представят пред публика. Това са "Армани", "Долче и Габана" и "Етро". Другите марки излъчват късометражни филми или записи на дефилета на специалната платформа на Националната камара на италианската мода или по собствени канали.

Президентът на Националната камара на италианската мода Карло Капаса нарече решението на правителството да разреши присъствените шоута след 15 юни "важен сигнал за възстановяване". Голяма част от ограничителните мерки в Италия бяха премахнати благодарение на намаляването на случаите на зараза. Маските обаче остават задължителни на обществени места, социалното дистанциране също трябва да се спазва.

Универсален, практичен гардероб, съставен от няколко функционални части, които могат да се смесват помежду си, в който сарториалната същност, която е в ДНК-то на Zegna, остава висока, но променя темпото си. Превръща се в нещо по-съвременно, което отразява новото желание и нужда от обличане на днешния мъж. "Моята цел със Zegna", казва Алесандро Сартори (Alessandro Sartori) пред пресата, събрала се в централата на Виа Савона в Милано, за да гледа презентационното видео на ревюто, което едновременно се излъчваше онлайн, "е да създадем съгласие между същността на шивачеството, нашия raison d'etre и ритъма на съвременния свят. По-конкретно, съчетах луксозното майсторство и предефинирах конструкциите, които освобождават човека, като същевременно запазват отличителния характер на марката, с модели, които са толкова лесни за носене, колкото и оригинални и креативни". Ключът към всичко? Функцията.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #мода