​Хакер разкри паролата на Тръмп за Twitter

Технологии Добави коментар

Холандският експерт по киберсигурност, съосновател на организацията с нестопанска цел GDI Foundation Виктор Гевърс разкри паролата за Twitter акаунта на американския президент Доналд Тръмп.

Президентът има над 87 милиона абонати в тази социална мрежа. Разкритието се потвърждава от изданията Volkskrant и TechCrunch.

Според експерта той е успял да налучка паролата от пет опита, а акаунтът на президента не е бил защитен чрез двуфакторно удостоверяване.

Оказва се, че паролата за президентския акаунт е maga2020!, съкратено от MakeAmericaGreatAgain. Gevers показва екранна снимка на данните от профила на президента, където могат да бъдат редактирани.

След като успял да влезе в президентския акаунт, той написал имейл до Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, за да ги предупреди за уязвимостта. Скоро след това паролата за акаунта била променена и е активирано двуфакторно удостоверяване.

Twitter пък заяви, че не вижда причина за такова твърдение и че допълнително е въвел редица мерки за сигурност за редица акаунти, свързани с изборите в САЩ. Белият дом също отрече твърдението на хакера, наричайки го "напълно невярно" в коментар за Forbes.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Доналд Тръмп