​Джейда Пинкет Смит реагира в Инстаграм след инцидента на "Оскар"

Клюки Добави коментар

Джейда Пинкет Смит заговори за изцеление с публикация в Инстаграм - първата й публична реакция, след като съпругът й Уил Смит удари шамар на комика Крис Рок на церемонията за наградите "Оскар" в неделя вечер, съобщи Ройтерс.

© Depositphotos

Уил Смит ненадейно се качи на сцената и удари по лицето Рок, който си направи шега с обръсната глава на съпругата му. Пинкет Смит, актриса и водеща на токшоу, страда от заболяване, което причинява загуба на коса.

Пинкет Смит написа във вторник в Инстаграм, че е "време за изцеление. И аз съм готова".

Вижте повече

Уил Смит се извини за поведението си на раздаването на "Оскарите"

Американският актьор Уил Смит се извини на водещия на церемонията за раздаване на филмовите награди "Оскар" Крис Рок, на когото удари шамар на сцената. Смит определи...

Тя не споменава шегата на Рок, нито последвалия я инцидент.

В понеделник Уил Смит се извини на Рок, на киноакадемията на САЩ, на продуцентите и зрителите на церемонията. Той определи поведението си като неприемливо и каза, че е "реагирал емоционално" на шега със здравето на съпругата му.

Рок направи препратка към филма "Редник Джейн" от 1997 г., в който актрисата Деми Мур обръсна главата си. Не е ясно дали Рок знае, че Пинкет Смит страда от заболяване, което причинява загубата на коса.

По-малко от час след нападението срещу Рок, Смит бе отличен с "Оскар" за най-добър актьор за превъплъщението си в Ричард Уилямс, баща на легендите на тениса Винъс и Серина Уилямс, във филма "Методът Уилямс".

Американската академията за кинематографично изкуство и наука, в която членуват 9900 души, порица действията на Смит в понеделник и обяви, че разглежда случая. Ако бъде установено, че Смит е нарушил стандартите за поведение, членовете на академията може да изключат актьора, да оттеглят наградата "Оскар" или да го лишат от възможността да бъде номиниран и награждаван в бъдеще.

Рок не е коментирал публично случая.

Церемонията за 94-ите награди "Оскар" бе гледана от около 16,6 милиона зрители по телевизионния канал Ей Би Си на "Уолт дисни ко", сочат данни за рейтинга, огласени във вторник. Това е ръст с 58 на сто в сравнение с исторически ниския брой зрители на церемонията през 2021 г. Но все пак това е второто най-малко число на зрителски интерес в историята. Най-гледаният момент в излъчването е, когато Трой Коцур написа история като първият глух мъж, спечелил "Оскар" за най-добра поддържаща роля за "CODA: Дете на глухи родители." Публиката тогава е близо 17,7 милиона души според данни на "Нилсен". Около 17,3 милиона души са гледали сцената, в която Смит зашлевява Рок. След това публиката намалява до 16,8 милиона души, но се увеличава до 17,4 милиона души, когато просълзеният Смит държи реч при получаването на наградата си "Оскар".

Вижте повече

"CODA: Дете на глухи родители" спечели "Оскар" за най-добър филм

След филмова година, преминала често в отсъствието на публика, наградите "Оскар" за първи път присъдиха топ отличието си за най-добър филм на продукция на стрийминг платформа...

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър