Уил Смит посегна на Крис Рок на сцената на церемонията за наградите "Оскар"

Скандал Добави коментар

Актьорът Уил Смит се качи на сцената и удари по лицето колегата си Крис Рок, който се пошегува със съпругата му Джейда Пинкет Смит на церемонията за наградите "Оскар", съобщи Асошиейтед прес.

© Depositphotos

Публиката на 94-ата церемония за наградите на Академията за кинематографично изкуство и наука в Долби Тиътър в Лос Анджелис притихна, когато Смит два пъти изкрещя на Рок, че пази името на съпругата си "далеч от устатата ти".

Преди това Рок коментира обръсната глава на Пинкет Смит - "Джейда, обичам те. "Редник Джейн 2" - нямам търпение да го гледам".
Embed from Getty Images

През 2018 г. Пинкет Смит разкри, че страда от алопеция. Тя често коментира предизвикателствата, свързани със загубата на коса, в Инстаграм и други социални медии.

Уил Смит, който малко по-късно спечели "Оскар" за ролята си в "Методът Уилямс", излезе на сцената и удари звучен шамар на Рок. След това Смит се върна на мястото си и извика на Рок да остави съпругата му на мира. Рок отвърна, че само се шегува с препратка към филма "Редник Джейн", а Смит му отвърна отново на висок тон.

"Това бе най-великата вечер в историята на телевизията", каза Рок, връщайки се към ролята си на представящ награда.

Няколко минути по-късно рапърът Шон Кумс, който се яви на сцената в Долби тиътър, за да отдаде почит за годишнината на филма "Кръстникът", предложи на Смит и Рок да се помирят на партито след церемонията.

Актьорът Крис Рок се шегува с Пинкет Смит и на церемонията за наградите "Оскар" през 2016 г. Тогава тя не беше на церемонията заради пренебрежението в номинациите към чернокожите актьори.

По-късно, когато се качи на сцената, за да получи статуетката си за най-добър актьор за ролята на Ричард Уилямс в "Методът Уилямс", Уил Смит се извини на доста хора, включително на тенис звездите, дъщери на Ричард Уилямс, но не спомена името на Рок.

"Ричард Уилямс е страстен защитник на семейството си", каза Смит в началото на речта си при получаване на наградата "Оскар".

След това замълча и от очите му се стичаха сълзи, докато говореше как е защитавал хората, с които е работил върху филма.

Embed from Getty Images

Киноакадемията на САЩ реагира на инцидента с публикация в Туитър, съобщи Ройтерс.

"Академията не одобрява насилието под каквато и да е форма", се посочва в туита. "Тази вечер сме щастливи да празнуваме и почетем победителите в 94-ата церемония на наградите на академията, които заслужават този момент на признание от колегите си и от любителите на киното по света".

В съобщение до медиите полицията на Лос Анджелис заяви, че ако Крис Рок подаде жалба, инцидентът може да бъде разследван.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Уил Смит