Уил Смит получи 10-годишна забрана за присъствие на "Оскарите"

Клюки Добави коментар

Академията за кинематографски изкуства вчера забрани на Уил Смит да присъства на "Оскарите" и всяко друго организирано от академията събитие в продължение на 10 години заради инцидента, при който той удари плесница на Крис Рок, предаде Асошиейтед прес.

© Depositphotos

Ходът беше обявен след среща на Борда на управителите на академията, на която беше обсъден отговорът на действията на Смит.

"Церемонията по връчването на 94-те Оскари трябваше да е честване на множеството индивидуалности в нашето общество, които свършиха невероятна работа през тази изминала година, но тези моменти бяга засенчени от неприемливото и вредно поведение, демонстрирано на сцената от господин Смит", се казва в изявление на академията.
"Приемам и уважавам решението на академията" каза Смит в свое изявление.

Академията също така се извини за начина, по който е реагирала на ситуацията и че е позволила на Смит да остане в залата и да приеме наградата за най-добър актьор.

Забраната означава, че актьорът няма да може да връчи една от големите награди на церемонията идната година, каквато е традицията за спечелилите отличието. Академията също така изрази "дълбока благодарност" към Крис Рок, който според нея успял да запази самообладание в "извънредна ситуация". В изявлението на академията не се споменава дали Уил Смит ще може да бъде номиниран за "Оскар" в продължение на следващите 10 години, нито дали ще му бъде отнета наградата. АП припомня, че "Оскарите" на изключените от организацията Харви Уайнстийн и Роман Полански не са отнети.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Уил Смит