Алън Ричсън разкрива, че е направил опит за самоубийство

Клюки Добави коментар

Алън Ричсън разкрива, че е направил опит за самоубийство, след като е станал жертва на множество сексуални посегателства.

© Instagram/alanritchson

Алън Ричсън, известен с ролята си в "Ричър" за Prime Video, разказа за миналите си проблеми, включително множество сексуални насилвания и опит за самоубийство.

Ричсън разкрива пред Тhe Hollywood Reporter , че е направил опит за самоубийство, като се е обесил на тавана на дома си със зелен кабел. В последния момент обаче решил да спре, след като си представил как синовете му го подтикват да живее.

"Спокойно ме помолиха да не го правя и ми казаха, че искат да съм тук, жив и да съм част от живота им", казва той.

Ричсън има три сина със съпругата си от почти 20 години Катрин Ричсън - Калем, на 11 години, Едан, на 10 години, и Амори, на 8 години.

© Instagram/alanritchson

След инцидента Ричсън търси помощ и на 36-годишна възраст е диагностициран с биполярно разстройство, а на 40-годишна възраст - със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Той обяснява проблемите си с психичното здраве с годините на сексуално насилие, което е преживял както в сферата на манекенството, така и по-късно в телевизионната и филмовата индустрия. Ричсън описва манекенството като индустрия, изпълнена с експлоатация, и я оприличава на "легализиран трафик на хора с цел сексуална експлоатация".

"Не мога да преброя на пръстите на двете си ръце броя на случаите и ситуациите, в които бях поставена в ужасяваща среда, където целта беше сексуално насилие, а морковът - заплатата, която отчаяно искаш, за да оцелееш. Беше доста често." - споделя Ричсън.

Един такъв инцидент кара актьора да се откаже завинаги от света на манекените.

"Бях ангажиран за фотосесия за един много известен фотограф", спомня си той. "Изпратиха ме в една хотелска стая да се снимам гол с обещанието, че ако се справя, той ще ми предложи много изгодна кампания за списание и модна линия. Бях сексуално насилен от този човек."

Във филмовата индустрия Ричсън се сблъсква с друго мъчително преживяване, когато негов бизнес партньор заплашва да го съсипе с фалшиви обвинения в сексуално насилие, ако не изпълни исканията ѝ.

© Instagram/alanritchson
"Тя ми постави ултиматум да отида в стаята ѝ и каза, че ако не го направя, ще унищожи бизнеса и ще ме унищожи, като се обади на TMZ, за да твърди, че съм я нападнал сексуално", твърди той.

Макар че заплахите не водят до нищо, бившият модел е съсипан от случилото се.

"Бях супер депресиран и не знаех как да се справя с това", обяснява той.

Скоро след това прави опит за самоубийство.

Ричсън каза, че редовно разговаря с психиатъра си. Намерил е и по-значима работа, която да подхранва душата му и която включва говорене за проблемите му в миналото.

"След всичко това се запитах: "Добре, ако ще избирам да бъда жив тук - решение, което всички вземаме, някои в по-голяма степен, отколкото други - какво правя? Защо съм тук?" - спомня си той.
"Това, към което се връщах, беше смисълът и целта на живота като човек, който вярва, че има създател и ние сме сътворените от него същества, а нашата цел в живота е, без уговорки, да направим света по-добро място и да служим на другите."
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Алън Ричсън