Феновете на Ана де Армас се споразумяха за делото с подвеждащ трейлър

Клюки Добави коментар

Феновете на актрисата Ана де Армас се споразумяват за иск за фалшива реклама заради трейлъра на фима "Вчера си е за вчера".

Ана де Армас в трейлъра на  "Вчера си е за вчера".

Ана де Армас в трейлъра на "Вчера си е за вчера".

Според информация на Варайъти феновете на Ана де Армас - Питър Роза и Конър Уулф - са постигнали споразумение по делото си срещу Юнивърсъл за рекламиране на участието на актрисата във филма "Вчера си е за вчера".

Роза и Улф заведоха дело срещу студиото през 2022 г., твърдейки, че са били подведени от включването на кадри с Ана де Армас в трейлърите на романтичната комедия "Вчера си е за вчера" от 2019 г., от която впоследствие актрисата е изрязана. Ищците твърдят, че са платили 3,99 долара за наем на филма, само защото са очаквали да видят де Армас в него, и че ако са знаели, че тя не участва във филма не биха платили за филма.

„Вчера си е за вчера“ е историята на Джак, неуспял музикант, който се бори за оцелее в модерния свят. След като е блъснат от автобус, той се събужда и разбира, че е единственият човек на Земята, който си спомня групата Бийтълс. Джак използва този неочакван шанс, за да се прочуе, пресъздавайки емблематичните им песни.

Първоначално е планирано Ана де Армас да се появи за кратко в края на филма като потенциална половинка на Джак. За съжаление, след тестовите прожекции, ролята ѝ е изрязана от крайната версия.

Първоначално калифорнийски съдия постанови решение в полза на ищците, като постанови, че филмовите трейлъри не могат да бъдат изключени от законите за фалшива реклама. Адвокатите на Universal твърдяха, че трейлърите са художествени творби защитени от свободата на словото, гарантирана от Първата поправка на американската конституция. Съдия Стивън Уилсън от окръжния съд на САЩ заяви, че преди всичко трейлърите са реклама, предназначена да продава филма.

В петък те подадоха съвместно споразумение с неуточнени условия. Юнивърсъл се смята за засегната, тъй като е изразходвала значителни средства и време в продължение на две години, за да се защити от иск, който смята за неоснователен. От своя страна, адвокатите на колективния иск на ищците, които първоначално са очаквали многомилионно обезщетение, сега са убедени, че калифорнийската правна система е пристрастна към холивудските студия.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Ана де Армас