"Върджин галактик" е готова с ново поколение космически кораб

Технологии Добави коментар

Компания "Върджин галактик" е готова с ново поколение космически кораб и планира да поднови в близките месеци тестовите полети в пустинята на Ню Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

© Върджин Галактик

От компанията съобщиха, че космическият кораб, проектиран и произведен в щата Калифорния, ще бъде изпробван от площадката "Спейспорт Америка" в южната част на Ню Мексико след края на лятото. Тогава ще са и последните изпитания на настоящото поколение космически кораб, с който в края на годината в космоса трябва да полети британския милиардер и основател на "Върджин Галактик" Ричард Брансън.

© Върджин Галактик

Изпълнителният директор на компанията Майкъл Колдглейзър каза, че бъдещият космически кораб поставя началото на космическата флотилия на "Върджин галактик", която ще може в бъдеще да превозва туристи и научна апаратура и да излита от космодруми на различни места по света.

© Върджин Галактик

"Върджин Галактик" е извършвала два космически полета досега - през декември 2018 г. и през юни миналата година. Тя е една от компаниите, която очаква да развие бизнеса си въз основа на интереса на клиентите към космоса. "Блу Ориджин" на Джеф Безос изпробва космическа капсула през януари като част от плановете си за извеждане в космоса на туристи, учени и професионални астронавти

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Върджин галактик