Учени откриват доказателства за лабораторен произход на COVID-19

Клюки Добави коментар

Британският професор Ангъс Далглиш и норвежкият вирусолог Биргер Соренсен твърдят, че са открити доказателства, че вирусът е с изкуствен произход съобщава Daily Mail.

© Lucas Vasques, Unsplash

Според учените във вируса е открита последователност от четири аминокиселини. Шансовете да се срещне такава последователност в природата са изключително малки.

Експертите отбелязват, че това показва, че произходът на вируса е от лабораторията в Ухан. След изтичането на информация китайските лекари са се опитали да прикрият следите си, като са обърнали вируса, за да изглежда така, сякаш се е развил по естествен път от прилепите, твърдят британски учени. Британски експерти смятат, че учени от Китай са планирали да изследват въздействието на вируса върху човешкия организъм, съобщава Daily Mail.

Далглиш (Angus Dalgleish) и Соренсен (Birger Sørensen) отбелязват, че в продължение на една година са се опитвали да публикуват откритията си, но са били отхвърлени от големите научни списания, които по това време са били убедени, че вирусът се е предал по естествен път от прилепи или други животни на хора.

Далглиш е професор по онкология в университета "Сейнт Джордж" в Лондон и е най-известен с пробива си в създаването на първата работеща "ваксина срещу ХИВ", предназначена за лечение на пациенти, диагностицирани с болестта, и позволяваща им да спрат приема на лекарства за няколко месеца.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #covid-19 #коронавирус