"Вълкът от Уолстрийт" на съд за 25 млн. долара

Скандал Добави коментар

Бивш бизнес партньор на Джордан Белфърт съди създателите на филма "Вълкът от Уолстрийт", Мартин Скорсезе и Paramount за 25 млн. долара.

Андрю Грийн е бил ръководител на отдел Корпоративни финанси в Stratton Oakmont и е работил заедно с Белфърт през 90-те години, преди фирмата се срине.


Само да споменем, че филмът "Вълкът от Уолстрийт" на Скорсезе е базиран въз основа на мемоарите на бившия брокер Джордан Белфърт. В началото на 90-те години той създава брокерска компания, чиято дейност по-късно привлича вниманието на ФБР. През 1998 г., Белфърт прекарва 22 месеца в федерален затвор по обвинения в измама с ценни книжа и пране на пари. Относително краткия период, който му е даден се дължи на факта, че той се е съгласил да съдейства на разследването.

Въпреки, че в лентата единствено името на Джордан Белфърт (в ролята на Лео ди Каприо) не е променено, Андрю Грийн разпознава себе си в персонажа Ники "Руграт" Коскоф, изигран от актьора Пи Джей Бърн.

Грийн смята, че във филма героят на който е прототип е показан като престъпник, наркоман, изрод, покварен и лишен от всякакъв морал или етика.

Сред сцените възмутили ищеца е тази, в която Коскоф бръсне главата на служителка, Koskoff in The Wolf of Wall Street 2014 01която получава за куража си 10 хил. долара от Белфърт за да бъдат похарчени за гръдни импланти, както и да прави секс с един служител в офиса.

Освен това, героят, вдъхновен от Андрю, неведнъж е преспивал с проститутки, като почти през целия филм е изобразен като извратен и безразсъден.

Ищецът също така отбелязва, че в продукцията на Скорсезе, персонажа Коскоф е с различен прякор "Rugrat". В действителност, служителят на Stratton Oakmont е наричан "Wigman", заради ужасната си перука (губи косата си в ранна възраст).

Андрю Грийн, който е инвестиционен банкер, твърди, че изобразяващата го роля в номинирания за "Оскар" три часов блокбастър всъщност вреди на репутацията му. Той също така казва, че създателите на филма никога не са получавали разрешение от него за да го показват по какъвто и да е начин.

Грийн има за цел да отстрани лентата от кината.

Кинохитът "Вълкът от Уолстрийт" излезе на големия екран през декември миналата година, като получи пет номинации за Оскар за "Най-добър филм", "Най-добър режисьор", "Най-добър сценарий", а актьорите Леонардо ди Каприо и Джона Хил, съответно за играта си в продукцията.

Снимка: Bauergriffinonline
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър