Бившата приятелка на Бед Бъни го съди за 40 милиона щатски долара

Скандал Добави коментар

Бившата приятелка на певеца Бед Бъни съди музиканта за поне 40 милиона щатски долара, като твърди, че той използвал запис с гласа й без нейното съгласие, предаде Асошиейтед прес.

Карлис де ла Крус Ернандес твърди, че гласът й е включен в две от песните на изпълнителя. Тя заведе дело в съд в родината им Пуерто Рико. Жената настоява, че записът и измислената от нея фраза "Bad Bunny, baby" са използвани без нейното разрешение.

За делото първо съобщи пуерториканският сайт Нотисел. Ищцата твърди, че фразата е от песента "Pa Ti", която е гледана над 355 милиона пъти в Ютюб и има над 235 милиона репродукции в Спотифай. Освен това се чува и в парчето "Dos Mil 16", което има над 60 милиона гледания в Ютюб и 280 милиона репродукции в Спотифай.

Бившата приятелка на Бед Бъни настоява, че нейният "отличителен глас" също е използван без разрешение песни, записи, промоции, концерти по целия свят, телевизии, радиа, социални и музикални платформи.

Ответник е и Ноа Камил Асад Бърн, която е мениджър на Бед Бъни, чието истинско име е Бенито Мартинес Окасио.

Представители на двамата не са открити от Асошиейтед прес за коментар.

Карлис де ла Крус Ернандес и певецът за първи път стават двойка през 2011 г., като по време на връзката им той прави песни и ритми, търсейки мнението й. Спорната фраза "Bad Bunny, baby" е измислена през 2015 г. и той я помолил да й направи запис.

През 2016 г. изпълнителят иска ръката на Карлис, но двамата слагат край на отношенията си през май 2016 г., месец след като той подписва договор със звукозаписна компания.

Събират се отново през 2017 г,. но пътищата им пак се разделят.

Бед Бъни търси бившата си любима през 2022 г. , като й предлага 2000 щатски долара, за да откупи правата върху записа. Тя обаче отказва, след което има разговор и с представител на звукозаписната му компания по същата тема. Така Карлис разбира, че гласът й ще бъде използван в албума на Бед Бъни "Un Verano Sin Ti", се казва в съдебните документи. Споразумение обаче не е постигнато, но записът на Карлис де ла Крус е използван, става ясно от заведения иск, цитиран от Асошиейтед прес.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Бед Бъни