Оливия Колман казва, че биха ѝ плащали много повече, ако беше мъж

Скандал Добави коментар

Носителката на „Оскар“ Оливия Колман се изправи срещу неравнопоставеността в заплащането между половете, като каза, че ако беше мъж, щеше да получава много повече, съобщава Прес асосиейшън/ДПА.

Оливия Колман в ролята на кралица Елизабет Втора в „Короната“

Оливия Колман в ролята на кралица Елизабет Втора в „Короната“

Британската звезда, позната като кралица Елизабет Втора в „Короната“ и като кралица Ан от XVIII в. във „Фаворитката“, отхвърли и предположенията, че мъжете актьори насърчават зрителите да гледат филми.

Колман беше попитана в предаването на Кристиан Аманпур по Си Ен Ен дали жените се възприемат по-сериозно в Холивуд.

Тя каза: „Това е една от най-интересните теми, които могат да бъдат обсъждани. Изследванията показват, че жените винаги са били големи касови атракции... не ме карайте да започвам да говоря за разликата в заплащането, но на мъжете актьори се плаща повече, защото се смяташе, че те привличат публиката, а всъщност това не е вярно от десетилетия.“
Колман добави: „Много добре знам, че ако бях Оливър Колман, щях да печеля ужасно много повече, отколкото печеля сега... Знам за едно различие в заплащането, което е 12 000% разлика... направете си сметката.“

Тя участва в новинарското предаване, за да разкаже за филма Wicked Little Letters, в който участва заедно с ирландската актриса Джеси Бъкли и който е базиран на истинска история със злонамерена кореспонденция чрез писма, засегнала град Литълхемптън в Западен Съсекс през 20-те години на ХХ век. Преди това двете актриси участваха заедно в „Изгубената дъщеря“, където Колман играеше майка, размишляваща върху миналото си.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър