Оръжейничката на филма „Ръжда“ е осъдена на 18 месеца затвор

Скандал Добави коментар

Отговарящата за оръжията на снимачната площадка на филма „Ръжда“ (Rust) Хана Гутиерес-Рийд бе осъдена на 18 месеца затвор за фаталното прострелване на операторката Халина Хъчинс от актьора Алек Болдуин на снимачната площадка, съобщиха осведомителните агенции.

© Tingey Injury Law Firm

Максималната присъда бе постановена по време на изслушване в понеделник, на което разплакани членове на семейството и приятели изказаха своите мнения, включващи призиви за справедливост и наказание, което да въведе по-голяма отговорност на снимачните площадки.

Присъдата срещу Гутиерес-Рийд бе произнесена от съдия Мери Марлоу Сомър от щата Ню Мексико. Тя заяви, че по-малка от максималната присъда не би била подходяща, като се има предвид, че непредпазливостта на Гутиерес-Рийд е равносилна на тежко престъпление.

„Вие бяхте оръжейничката - тази, която стоеше между безопасното оръжие и оръжието, което може да убие някого“, каза съдията на подсъдимата. „Вие единствена превърнахте безопасното в смъртоносно оръжие. Ако не бяхте вие, г-жа Хътчинс щеше да е жива, един съпруг щеше да има жена, а едно малко момче щеше да има майка“.

Филмовата оръжейничка Хана Гутиерес-Рийд беше призната за виновна през март от съдебните заседатели по обвинение в убийство по невнимание на операторката Халина Хъчинс. Прокурорите са на мнение, че по невнимание тя е внесла бойни патрони на снимачната площадка на филма „Ръжда“, което е било изрично забранено, и че не е спазила основни протоколи за безопасност на оръжията.

Гутиерес-Рийд неуспешно пледира за по-лека присъда, като заяви пред съдията, че не е чудовище, за каквото я изкарват хората, и че се е опитала да направи всичко възможно на снимачната площадка, въпреки че не е разполагала с „необходимото време, ресурси и персонал“.

Алек Болдуин, главен актьор и копродуцент на „Ръжда“, насочва пистолет към Хъчинс по време на репетиция преди заснемането на кадри на снимачната площадка край Санта Фе през октомври 2021 г. Тогава револверът произвежда изстрел, убивайки операторката и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Болдуин не се призна за виновен по обвинение в непредумишлено убийство. Съдебният процес срещу него е насрочен за юли в съда в Санта Фе, припомня АП.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър