НАСА подготвя руска космонавтка за полет с Crew Dragon

Клюки Добави коментар

Ръководителят на програмата за Международната космическа станция на НАСА Джоел Монталбано разкри, че руски космонавт в САЩ се подготвя за полет с космическия кораб Crew Dragon. Планира се това да се случи още през зимата.

Анна Кикина

Анна Кикина

© Роскосмос

В началото на декември главният изпълнителен директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин потвърди, че руската космонавтка Анна Кикина ще лети на американския космически кораб Crew Dragon през 2022 г. Въпреки това той заяви, че полетът ще бъде осъществен през есента на следващата година.

В края на октомври тази година ръководителят на Рогозин заяви, че космическите кораби на SpaceX са натрупали достатъчно опит, за да изпратят на тях руски космонавти. В същото време той обяви началото на преговори с НАСА за кръстосани полети. Споразумението между космическите агенции е постигнато на 17 ноември, след което започва подготовката за тях.

Кръстосаният полет между Роскосмос и НАСА беше обявен през октомври тази година от Джоел Монталбано, който заяви, че до есента на 2022 г. се планира "да се изстреля космонавт в рамките на мисията Dragon Crew-5 и да се изстреля американец на борда на "Союз" без договор в същия срок".

Вижте повече

Barbie стана космонавт

Единствената жена в руския отряд на космонавтите Анна Кикина стана прототип на куклата Барби.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Космос