Френският премиер получава дамско бельо по пощата от протестиращи търговци

Скандал Добави коментар

Собственици на магазини за бельо във Франция протестират срещу ограниченията в страната заради пандемията, като изпращат по пощата дамско бельо на премиера Жан Кастекс, съобщи ДПА.

© Uliana Kopanytsia

В социалните мрежи търговците споделят снимки на дамско долно бельо, което са изпратили по пощата до официалната резиденция на министър-председателя в Париж.

Протестната "Акция Гащи" бе обявена, след като магазините за бельо попаднаха в категорията на обекти за стоки не от първа необходимост и трябваше да затворят.

"Искаме да привлечем вниманието към изключително критичната ситуация, в която се намират стотици магазини за бельо във Франция", пише на страницата на протеста във Фейсбук.

Бельото е практично, но в същото време и съблазнително, каза пред канал "Франс 3" собственичката на магазин за бельо в Гренобъл Силви Рей.

"За много хора бикините са забавни, съблазнителни. Но те са и първото нещо, което обличаме", аргументира се тя.

Рей отбеляза, че много жени не могат да се снабдят с подходящ сутиен, ако не го премерят или пък се нуждаят от специални сутиени за кърмачки. Тя е избрала да изпрати на премиера тюркоазени бикини с дантела като част от протестната акция.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър