Джони Деп заяви в съда, че бившата му съпруга Амбър Хърд е проявявала насилие

Клюки Добави коментар

Американският актьор Джони Деп заяви в съда, че бившата му съпруга Амбър Хърд е била тази, която е проявявала насилие след влошаването на отношенията им, предаде Ройтерс.

© Depositphotos

Той свидетелства по делото за клевета, което заведе срещу актрисата. Ищецът настоява за обезщетение от 50 милиона щатски долара. Делото се води във Феърфакс, Вирджиния.

В съдебната зала Деп каза, че Хърд сипела словесни обиди, които понякога преминавали в шамар или блъскане.

Актьорът разказа подробно за началото на връзката им, след което обясни и как се е променило поведението на Хърд с течение на времето.

"Изглеждаше като чиста омраза за мен“, каза Деп. "Ако останех, за да споря, накрая, бях сигурен, че ще ескалира до насилие и често това се случваше."
"Можеше да започне с шамар. Можеше да започне с блъскане. Можеше да започне с хвърляне на дистанционното на телевизора към главата ми. Можеше да хвърли чаша вино в лицето ми", отговори Джони Деп на въпрос за насилието, на което е бил подложен.

Актьорът (58 г.) добави, че се оттеглял от подобна ситуация, като се заключвал в банята, но никога не е удрял бившата си съпруга.

Звездата от филма "Карибски пирати" съди Амбър Хърд (35 г.) за клевета, след като тя го обвини в насилие.

Джони Деп заведе делото срещу бившата си съпруга, след като през 2018 г. тя написа статия във в. "Вашингтон пост", в която се представи като обществена личност, жертва на домашно насилие - тема, широко застъпена в публикацията. В нея актрисата не споменава името на Деп, но той е на мнение, че статията косвено го клевети, визирайки твърденията за насилие, които Хърд направи през 2016 г. Актьорът отрича да я е малтретирал.

Защитниците на Амбър Хърд твърдят, че тя е казала истината. В началото на процеса, който се гледа вече втора седмица, адвокатите й казаха, че Деп я е насилвал физически и сексуално, когато е злоупотребявал с наркотици и алкохол.

Очаква се процесът да продължи шест седмици.

Преди по-малко от две години Джони Деп загуби дело за клевета срещу британския таблоид "Сън", нарекъл го "бияч на съпруги".

По делото в САЩ адвокатите на двамата са внесли дълги списъци с потенциални свидетели, включително бившия приятел на актрисата и изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск.

Юридическият екип , нает от Деп, заведе дело във Феърфакс, тъй като в. "Вашингтон пост" се печата в района. Изданието обаче не е ответник по делото.

Амбърд Хърд също внесе съдебен иск срещу бившия си съпруг, като го обвини, че я е оклеветил, наричайки я лъжкиня. Тя настоява за обезщетение от 100 милиона щатски долара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Джони Деп #Амбър Хърд