"Златен глобус" обещаха 13 на сто от членовете на журито да са чернокожи

Клюки Добави коментар

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда кинонаградите "Златен глобус", се ангажира да включи 13 на сто чернокожи членове в журито още тази година, съобщиха "Гардиън" и и "Холивуд рипортър".

Организаторите на наградите "Златен глобус" обявиха, че вече е взето решение в журито да влизат минимум сто журналисти, вместо 87, както е досега и 13 на сто от тях да са чернокожи.

Изявлението бе направено в отговор на писмо, което бе получено в асоциацията в понеделник от повече от сто компании за връзки с обществеността. В него се казва, че компаниите прекратяват участието на клиентите си в събития на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, докато тя не извърши дълбоки и трайни промени в "дългогодишното си дискриминационно поведение".


"Не можем да насърчаваме клиентите си да участват в събития или интервюта на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, докато не видим точните ви планове и графици за промяна", се посочва в писмото, подписано от водещи пиар компании като Ди Ди Ей, "Премиер", "42Уест" според сп."Варайъти".


Телевизионното излъчване на церемонията за наградите "Златен глобус" е най-бляскавото и привлекателно събитие и бойкотът на индустрията би бил пагубен.

Малко преди тазгодишното издание на церемонията за наградите "Златен глобус" вестник "Лос Анджелис таймс" писа, че асоциацията е обвинявана в липса на разнообразие сред членовете си и в "етични пропуски" в начина, по който работи. В ответ от асоциацията обявиха, че са наели експерти, които да помогнат за разрешаването на проблемите с разнообразието и етиката.

В отговора на асоциацията на писмото от пиар компаниите се посочва, че е "трябвало да бъде направено повече и то по-бързо".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Златен глобус