За кой супергерой Робърт Дауни-младши е бил почти избран преди "Железния човек"?

Клюки Добави коментар

Джон Фавро разказа, че Робърт Дауни-младши е водил разговори да изиграе друг герой на Марвел преди "Железният човек"

По повод 15-ата годишнина от филма, който постави началото на филмовата вселена на Марвел, се появи информация за кастинг процеса, довел до легендарното превъплъщение на Робърт Дауни младши в образа на Тони Старк. Актьорът, станал неотменна част от емблематичния супергерой милиардер, всъщност е водил преговори да изиграе съвсем друг герой на Марвел, преди да облече костюма на Железния човек.

Джон Фавро, който режисира и участва в "Железния човек" като Хепи Хоган, в разговор с шефът на Marve Кевин Фейги разкри, че Дауни първоначално се е интересувал от ролята на антагониста във "Фантастичната четворка" от 2005 г.

"Спомням си, че всички вие вече се бяхте срещали с [Дауни] за "Доктор Дуум" или нещо подобно по друг проект", спомня си Фавро. "Мисля, че той беше ходил може би на "Фантастична четворка", така че всички знаеха кой е той."

В крайна сметка ролята на Виктор фон Дум отиде при Джулиан Макмеън, а Дауни изобрази Тони Старк в девет във вселената на Марвел. Фавро, и Фейдж са съгласни, че ако Дауни не беше в ролята на Тони Старк, това щеше да промени цялата вселена на Марвел.

"Той беше парчето от пъзела, което накара всичко да се получи", обяснява Фавро. "Спомням си, че седнах с него и си казах: "Той има тази искра в очите си и е готов". Тогава бяхме в офиса ти и сочехме към снимката му, казвайки: "Трябва да се постараем да го измислим".

По време на екранния тест на Дауни увереността на Фавро се покачва, тъй като той веднага разбира, че са открили своя Железен човек.

"Щом го избрахме, животът ми стана много по-лесен", признава Фавро. "Защото той разбираше. Той разбра гласа на героя. И тогава един по един хората просто се включиха, защото вече ставаше нещо интересно."

Фейдж, който също така си спомни за кастинга на Дауни като решаващ момент за филма, който стартира вселената на Марвел, каза на Фавро:

"Този тон, който ти и Робърт открихте в този филм, бих казал, че стана шаблон в известен смисъл за голяма част от това, в което се превърна вселената на Марвел."
Той добави: "Спомням си, че в по-късните филми - ще говорим за тях на 15-годишнината от създаването им - имаше мрачни дни. И казвах на Робърт: "Нямаше да сме в тази каша, ако не беше ти". В смисъл, че нямаше да имаме студио, ако не беше той."
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Робърт Дауни-младши