Време е да се изцапаме в калната градинка на Музейко

Афиш Добави коментар

Има ли нещо по хубаво от това скачаш в локвите след дъжд и да събираш мокри камъчета? Да можеш да го правиш всеки ден!

Тази есен Музейко открива своята нова зона за приключения, която ще предложи много цапане, игри и забавления на открито. С помощта на естествени материали като пръст, вода, камъни и дърво Калната градинка ще подобри познанията на малчуганите за природата и взаимодействието им с околната среда.

Пространството е вдъхновено от световните тенденции в образованието, които включват учене чрез игра, развиване на креативност и подобряване на фината моторика на децата. Площадките за игра са ключов фактор в разгръщането на когнитивни, емоционални, физически и социални умения в ранното детство. На тази територия всеки малчуган има свободата да създаде своя игра и сам да избере как да опознае света. А какво по-хубаво от това да го направи с любопитство и кални пръсти?

Специалната градинка ще предложи няколко основни зони на малките приключнеци, които ще научат защо калта е полезна и забавна. Зона за сортиране ще очаква изследователите, които ще могат да проучат събраните „ценности“ под формата на различни камъчета. В големия пясъчник децата ще имат възможност да творят и да развихрят своето въображение – едно от доказаните предимства на този материал е подобряването на различни приложни умения. Специално създадените сензорни настилки ще позволят на децата да опознаят както визуално, така и чрез допир използваните материали, и ролята им в интериора. Със зеленината наоколо природолюбителите ще научат какво е значението на растенията за хората и кои са специфичните грижи, които трябва да се полагат за природата в градска среда.

Достъпът до Калната градинка е включен в билета за индивидуално посещение в Музейко. Присъствието на родител или друг възрастен придружител за деца под 12 години е задължително.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Музейко