Дев Пател прави режсьорски дебют с филма „Мънкимен“

Афиш Добави коментар

Британският актьор Дев Пател дебютира като режисьор с филма „Мънкимен“ - екшън трилър, на който е съавтор, продуцент и изпълнител на главната роля, предаде Ройтерс.

Продукцията е история за отмъщение, чието действие се развива в измислен индийски град. Филмът е вдъхновен от хиндуисткото божество Хануман, приело вид на маймуна и символизиращо силата и смелостта.

Героят на Пател - Кид, използва уличната си интелигентност и бойни умения, за да се справи с влиятелния елит на града, причинил му травма в детството и възползващ се от бедните и уязвимите.

Сценарият е създаван около 12 години, казва Пател. След като започва работата по филма в Индия, целият процес е спрян от пандемията от КОВИД-19 и в крайна сметка снимачната площадка се премества на малък остров в Индонезия.

"Това беше много хаотичен процес. Там просто няма достатъчно часове през деня, за да се направи всичко това", каза Пател (33 г.) при премиерата в Лондон в понеделник.
"Границите се затвориха за нас, така че всеки шивач, осветител, оператор, всеки, който е зад камерата, в крайна сметка се оказва пред камерата с роля... Беше просто процес на принуда и адаптиране на всеки ъгъл", допълва той.

Номинираният за награда "Оскар" актьор, известен с филмите "Лъв: стъпки към дома" и "Беднякът милионер", каза, че си е поставил за цел да направи филм, който да съчетава неговите кинематографични влияния и възпитание, със социален коментар, вплетен в историята.

"Аз съм голям фен на екшън жанра. Исках да направя нещо като ода за любовта си към това кино, смесена с Боливуд", казва той. "Бях толкова очарован от индийската митология, която дядо ми разказваше като дете и исках да й дам някакъв социален контекст...".

Бързите и интензивни бойни сцени във филма дават отражение върху тялото на Пател.

"Счупих си крака, ръката, изкълчих си рамото, няколко други неща. Но всичко това е неразделна част от това", каза Пател и добави, че екипът му е направил тениски със снимка на винта, с който е била фиксирана счупената му ръка по време на снимките.

"Мънкимен" започва да пише своята история от 5 април само в кината.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино #Дев Пател