"Ловци на духове: Замръзналата империя" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Афиш Добави коментар

Ловът на духове изглежда все още е успешен бизнес, след като новото приключение от поредицата "Ловци на духове" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, предаде Асошиейтед прес.

През дебютния си уикенд на екран "Ловци на духове: Замръзналата империя" събра 45,2 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада, ставайки първата продукция на "Сони пикчърс", която покорява върха в бокс-офиса от миналото лято.

Постъпленията са почти идентични с 44-те милиона долара, реализирани от предишния филм "Ловци на духове: Наследство", с който през 2021 г. беше даден нов тласък на франчайза. Героите от оригиналната поредица Дан Акройд, Бил Мъри и Ърни Хъдсън се завърнаха в поддържащи роли.

Нито един от двата филма не очарова критиката, но публиката ги посрещна доста по-радушно. През 2016 г. беше заснета изцяло женска версия, която не беше приета възторжено.

В международния бокс-офис "Ловци на духове: Замръзналата империя" реализира скромните 16,4 милиона долара.

Второто и третото място в северноамериканския бокс-офис също се заемат от продължения - "Дюн: Част втора" и "Кунг-фу панда 4". Приходите от продажбата на двата филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 17,6 милиона долара и 16,8 милиона долара.

На четвърта позиция в класацията е хорърът "Непорочна" (Immaculate) със Сидни Суини в главната роля. През уикенда филмът е реализирал 5,4 милиона долара.

Челната петица в бокс-офиса на Северна Америка се допълва от приключенския филм "Артър" с 4,4 милиона долара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино