Филмът „Годзила и Конг: Нова империя“ оглави боксофис класацията на Северна Америка

Афиш Добави коментар

Комбинацията от легендарни чудовища надмина очакванията, тъй като филмът „Годзила и Конг: Нова империя“ спечели 80 млн. щатски долара на 3861 екрана и оглави боксофис класацията на Северна Америка, съобщава Асошиейтед прес.

Продукцията на „Уорнър брос“ и „Леджендари пикчърс“ с участието на Ребека Хол и Брайън Тайри Хенри донесе второто най-голямо откриване в тази силна година, като за малко не успя да достигне дебюта на „Дюн: Част втора“ от 81,5 млн. щатски долара.

Прогнозите сочеха, че премиерният уикенд на „Годзила и Конг: Нова империя“, в който чудовищата се обединяват, вместо да се бият, ще достигне 50 млн. щатски долара.

„Това е кинематографично събитие и виждаме тези емблематични герои да правят неща, които не сме виждали досега“, каза Мери Парент, председател на световната продуцентска компания „Леджендари пикчърс“.

„Годзила и Конг“ се появява само четири месеца след последното японско изпълнение - фаворитът на критиката и носител на „Оскар“ „Годзила минус едно“. Явно не е имало пренасищане от Годзила за зрителите, много от които са готови да платят допълнително за IMAX и други специални формати.

„Това са буквално две от най-големите филмови звезди в света и трябва да ги видите на възможно най-големия екран с възможно най-мощния звук“, каза Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор на фирмата за данни „Комскор“.

Първенецът на боксофиса от миналата седмица „Ловци на духове: Замръзналата империя“ слиза на второ място с 15,7 млн. щатски долара, а общата му сума за две седмици е 73,4 млн. щатски долара.

Дюн: Част втора“ остава силен през петата си седмица, попадайки на трето място с приходи от 11,1 млн. щатски долара и общо 252,4 млн. щатски долара в страната.

Кунг-фу панда 4“ (10,2 млн. щатски долара) е на четвърта позиция, а челната петица допълва от „Непорочна“ с приходи от 3,3 млн. щатски долара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино