"Кунг-фу панда 4" е най-гледаният филм в киносалоните у нас

Афиш Добави коментар

Седмица след като превзе зрителския интерес зад Океана, "Кунг-фу панда 4" застана на първа позиция и у нас, сочат обобщените данни от киносалоните

Защитата на Долината на мира от Хамелеона от тандема По и Жен са проследили вече 45 526 зрители, а приходите възлизат на 634 871 лева от продадените билети за двете седмици прожекции в България.

На втора позиция е "Дюн: Част втора", който две седмици оглавяваше зрителски интерес в кината. Продължението на филма от 2021 година, в което Пол Артеидски преминава към нападение и връщане на трона, вече е гледан от 111 747 зрители и отчита 1 625 758 лева постъпления

Трето място заема първата премиера от миналия петък - "Артър" с Марк Уолбърг в главната роля. Създаването на връзка между състезателя Майкъл и уличното куче Артър по време на надпревара в Доминиканската република е гледано от 1937 зрители и реализира 26 709 лева приходи.

На четвърта позиция е втората премиера от миналия уикенд - "Кошмари на Queen Mary", проследяващ мистични събития на едноименния кораб. Паранормалната връзка между съвремието и края на 30-те години на миналия век са проследели вече 2107 зрители, а продадените билети са за 26 569 лева.

Пето място заема хорърът "Чонси", който е дело на създателите на "Нощна смяна във "Фреди". Историята за едноименното мече, намерено от малката Алис в мазето, е видяна вече от 8039 зрители и за десет дни отчита 97 828 лева.

На шеста позиция е руската анимация "Кучета в операта", проследяваща приключенията на уличното куче Самсон. Запознанството му с Марго в операта "Метрополитън" и издирването на изчезнала корона са част от историята, които вече са гледали 14 739 зрители. За месец в кината у нас приходите са 167 563 лева.

Седмо място заема третата премиера от миналия петък - "Надпревара за слава", биографичен филм за световния рали шампионат през 1983 година. Как отборът на "Ланча" се справя срещу този на "Ауди" са проследили 1034 зрители, а продадените билетите са на стойност 13 884 лева.

На осма позиция е "Тримата мускетари: Милейди", който е продължение на първия филм на Мартен Бурбулон. Действията на Д`Артанян по издирването на Констанс и на френска, и на английска територия са привлекли интереса на 4554 зрители, а за двете седмици приходите възлизат на 57 362 лева.

На девето място се връща носителят на четири награди "Оскар - "Клети създания" на режисьора Йоргос Лантимос. Девет седмици след премиерата у нас, историята, приближаваща се до тази за "Франкенщайн", но разказана с финес и пренесена близо до съвремието, е видяна от 31 214 зрители и има 413 778 лева приходи от билетите им.

На десето място е комедията "Обичам да те мразя". Разказът за двете ситуации, в които първо се запознават, а след това се виждат отново Беа и Бен, като между тях са успели да се намразят, е десета седмица в кината и отчита 52 317 зрители и 679 624 лева приходи.

През миналия уикенд в кината са били общо 59 157 зрители, като половината от тях са предпочели По и новите му приключения. Миналата година по същото мартенско време филми са гледали общо 55 219 души, като една четвърт от тях са предпочели българския "Чалга".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино