HBO разкрива звездите на най-новата предисторията на „Игра на тронове“

Афиш Добави коментар

HBO намери своите Дънк и Ег. Питър Клафи и Декстър Сол Ансел ще изпълняват главните роли в предисторията на сериала "Игра на тронове" - "Рицарят на седемте кралства”.

Действието в сериала се развива век преди събитията в "Игра на тронове" и се фокусира върху двама необичайни герои, странстващи из Вестерос... млад, наивен, но смел рицар, сер Дънкан Високия (Клафи), и неговия дребен оръженосец Ег (Ансел). Действието се развива в епоха, когато родът Таргариен все още държи Железния трон, а споменът за последния дракон все още не е изчезнал от паметта на живите, велики съдби, могъщи врагове и опасни подвизи очакват тези неправдоподобни и несравними приятели.

Предисторията е базирана на новелите на автора Джордж Р.Р. Мартин "Рицарят на седемте кралства". Сценаристи и изпълнителни продуценти на проекта са Джордж Р.Р. Мартин и Айра Паркър.

Питър Клафи в "Wreck"

Питър Клафи в "Wreck"

Клафи, бивш играч на ирландския ръгби клуб "Коннахт", дебютира на сцената на дъблинския театър "Abbey". През 2022 г. участва в " Bad Sisters" и "Wreck", предстои му да играе заедно със Силиан Мърфи в "Small Things Like These" и да се появи в третия сезон на "Викингите: Валхала".

Декстър Сол Ансел в „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“.

Декстър Сол Ансел в „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“.

Ансел, който в момента е на 9 години, започва актьорската си кариера на 4-годишна възраст. Участва в трилър сериала "The Midwich Cuckoos" и комедийния филм на Нетфликс "Christmas on Mistletoe Farm", а съвсем наскоро се превъплъти в образа на по-младия Кориолан Сноу в миналогодишния филм "„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“.

Преди близо година беше обявено, че сериалът е поръчан от HBO за цял сезон. Продукцията обаче беше спряна поради стачката на сценаристите в Холивуд. HBO потвърди през февруари, че сериалът е в процес на предпродукция.

HBO разработва още проекти в света на "Игра на тронове”, включително сериал за завоеванието на Вестерос от Егон Завоевателя и неговите сестри.

Премиерата на "Рицарят на седемте кралства” е планирана за края на 2025 г.

Междувременно "Домът на дракона" се завръща с втори сезон на 16 юни, продължавайки адаптацията на "Танца на драконите" - гражданската война, описана в книгата на Мартин "Огън и кръв". Действието се развива по време на разцвета на могъществото на рода Таргариен във Вестерос. Вторият сезон ще даде началото на войната между Рейнира и нейния полубрат Егон II Таргариен.

Всички 8 сезона на „Игра на тронове“, както и първи сезон на „Домът на дракона“ са налични за стрийминг в HBO Max.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Игра на тронове