Ванеса Кърби е новата Жозефин във филма за Наполеон на режисьора Ридли Скот

Клюки Добави коментар

Британската актриса Ванеса Кърби е новата Жозефин във филма "Kitbag" ("Войнишка торба") на режисьора Ридли Скот, съобщи "Дедлайн".

Кърби заменя отказалата се от ролята Джоди Комър.

Според изданието причината е отлагането на снимките за филма заради коронавируса, които първоначално бяха планирани за края на 2021 г., и проблеми с графика на актрисата.

Историческият филм - продукция настрийминг платформата на "Епъл", ще проследи началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Жозефин, която става негова съпруга през 1796 г.

Сценарист на филма, чиято дата на излизане на този етап не се съобщава, е Дейвид Скарпа.

Новият проект дава възможност на Ридли Скот да се завърне към период, по време на който се развива действието в първия му игрален филм "Дуелистите" (1977). С него Скот печели приза за дебютен филм на кинофестивала в Кан.

В ролята на Наполеон Бонапарт зрителите ще видят 47-годишния актьор Хоакин Финикс. През 2020 г. Финикс спечели първия си "Оскар" за превъплъщението си в образа на Жокера в едноименния филм.

Осемдесет и четири годишният Ридли Скот е сред знаменитостите от ранга на Мартин Скорсезе и Опра Уинфри, които "Епъл" успя да привлече за стрийминг платформата си.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Ванеса Кърби