Топ съвети за поддържане на бельото ви в страхотна форма

Суета Добави коментар

Често дамите задават въпроси за това как да се грижат за бельото си - особено за любимите им модели, които обичат и искат да носят дълго време.

Тъй като бельото е направено от деликатни материали, които реагират различно на топлина и химикали в сравнение с другите тъкани, трябва да внимавате как перете новите си покупки. За щастие грижата за бельото не е трудна, стига да знаете само няколко основни неща.

Топлината уврежда тъканите на бельото

Бельото може да понесе да бъде употребявано доста, но не се справя добре с високата температура. Топлината износва ластиците преждевременно и може да помогне за загуба на еластичност. На практика това се свежда до един голям съвет: никога не поставяйте бельото си в сушилнята - бельото трябва да бъде закачено, за да изсъхне. Някои дами ползват специални сушилни за бельо, но те нямат никакви по-специални предимства.

Използвайте нежен сапун или препарат за пране на бельо

Препарат на бельо звучи фантастично и се ползва от дамите в някои страни, но той всъщност не е нищо повече от течен сапун за деликатна кожа. Това дава доста свобода в избора не препарат за пране на любимите сутиени и гащички. Ако нямате подходящ сапун, бебешкият шампоан върши чудеса като заместител. Както и да го правите, не бъдете мързеливи и заменете обикновения си перилен препарат за пране на бельо!

Ако ползвате пералнята за бельо, бъдете внимателни

Винаги трябва да перете бельото си на ръка. Въпреки това, всички знаем, че всяка жена пуска сутиените си в пералнята понякога - да, никой не може да бъде перфектен всеки път! Ако трябва да поставите сутиена си в пералнята, използвайте здравия си разум. Перете го на настройка за деликатно или ръчно пране в студена вода, с по-малко агресивен препарат за бельо. Уверете се, че не поставяте никакви други части с него, които могат да бъдат закачени от закопчалките. Бъдете особено внимателни, ако сутиените имат банели.

Не мачкайте сутиените си в шкафовете

Това е още нещо, което почти всяка дама прави, но наистина не трябва. Лошото съхранение на един сутиен може да доведе до гънки на тъканите, разкъсвания на деликатни тъкани и деформирани банели. Това от своя страна ще промени начина, по който описва бюста и ще се отрази негативно на комфорта.

Отказвайте се навреме от захабеното бельо

Дори да спазвате всички гореспоменати съвети, дамското бельо се износва с времето и това е напълно нормално. Затова не се привързвай много към определени модели и винаги обновявайте бельото в гардероба си. Често дамите пазят стари дрехи, които никога повече няма да носят, но същевременно не смеят да изхвърлят.

Ако сутиенът не ви става, на петна е, разкъсан е или просто е похабен, тогава трябва да го смените. Всички знаем колко е трудно да се откажеш от любимия си сутиен, който седи много добре с бразилиани, но се опитайте се да преглеждате бельото си поне веднъж годишно и да бъдете честни със себе си. В крайна сметка замяната на любимите модели може да бъде забавна!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър