Theatro открива новия сезон с премиера

Афиш Добави коментар

Арт пространството Theatro открива новия сезон с премиера на първи октомври с една премиера и няколко заглавия, които ще бъдат представени на сцената му за първи път, съобщават организаторите.

© Jonatan Moerman

Премиерното заглавие е "Оптимистичен риболовен наръчник" с Димитър Бакалов и Веселин Калановски. В тази канадска комедия двама приятели отиват на последен риболовен излет. Нещо, което двамата не са правили "от векове". Докато те се борят с възрастта и риболовното оборудване, публиката разбира за върховете и паденията в тяхното приятелство от детинство.

"Представление е изпълнено с много хумор и трогателна житейска мъдрост, това е спектакъл, който те разсмива до сълзи, но хваща и за гърлото", разказват от Theatro.

За първи път ще се играе "Хайде да убием Матилда" - постановка с участието на Асен Блатечки и Николай Урумов. Двама мъже и една пейка в парка. Единият има пистолет, а другият - налудничави идеи. Но това не е обичайното криминале. И двамата са дошли за нея - жената. За единия тя е съпруга, а за другия - любовница.

Друго ново заглавие за тази сцена е "Чамкория" по едноименния роман на Милен Русков. В ролята на главния герой Бае Славе е Захари Бахаров, а представлението е на режисьора Явор Гърдев.

"Бай Рок" по идея на Филип Аврамов също ще бъде за първи път на сцената на арт пространството. Аврамов успява да събере на едно място - в себе си - всички пациенти на психиатриите, които имат санитарен полуден, като ги обедини в грандиозен концерт-спектакъл.

След над 400 изиграни представления и 11 сезона на сцена, "Горката Франция!" идва на сцената на Theatro. Комедията е с Александър Кадиев, Александър Дойнов, Фахрадин Фахрадинов, Катерина Евро и Анелия Луцинова, сблъсква поколения, сексуална ориентация, ценностни стойности, идеали и любов.

Дебют на тази сцена ще направят също Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова с "Извънредно положение" и "Извънредно любовно".

За първи път в Theatro идват и "Отчаяни съпрузи" с Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев. Кръстанов ще играе на тази сцена и моноспектакъла си "Всички страхотни неща".

Мария Сапунждиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова минават през всички емоции в постановката "Петък 13", а "Сватба със закъснител", също дебютант в Theatro, е с участието на Филип Аврамов, Мая Бежанска, Тони Минасян, Илияна Лазарова и Христина Джурова.

След пет сезона, и "Операцията" от Иво Сиромахов стига до Theatro, заедно с Мариан Бачев, Орлин Горанов, Тони Минасян и Рада Кайрякова.

Началото на сезона ще даде и първото издание на "Артмаратон на свободните духом". Той ще продължи до четвърти октомври и ще събере на едно място спектакли, прожекции, концерти, литературни четения и уъркшопове.

Сред акцентите са прожекция на част от телевизионната версия на спектакъла "Хъшове" с режисьор Александър Морфов и среща с актьорите му, концерт на група "Атлас", представлението "Вечеря с приятели" с Асен Блатечки, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева и Кристина Янева. Филмовата програма включва нови български киноленти като "Страх" на Ивайло Христов и "Голата истина за група "Жигули" на Виктор Божинов, заедно с документални филми. Предвидена е и детска програма в рамките на събитието.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър