На 2 юли 2022 г. е първият концерт на "Пет шоп бойс" в София

Афиш Добави коментар

Най-успешното британско дуо за всички времена "Пет шоп бойс" (Pet Shop Boys) идва за първи път в България през лятото на следващата година. Датата е 2 юли, а мястото е парка на летище "София", съобщават организаторите.

© ActionVance

По думите им паркът на летище София ще бъде специално подготвен и трансформиран, за да отговори на високите изисквания на продукцията на британците. Сцената на открито ще е разположена до зеро, а концертната зона ще е оформена в амфитеатрален стил. Чакащите, излитащите и кацащите самолети, кулата за контрол на полетите и много зеленина ще са част от декора на музикалния спектакъл.

Нийл Тенант и Крис Лоу гостуват в рамките на турнето "Dreamworld: the Greatest Hits Live". То ще представи превърналите се във вечна класика парчета на артистите "Go West", "It`s A Sin", "West End Girls", "What Have I Done To Deserve This?", "Always On My Mind" и много други.

Според "Дейли телеграф" шоуто им обхваща поп култура, клубна култура, театър, кино и политическа сатира, поднесени на публиката чрез запомняща се хореография от профeсионални танцьори, впечатляващи визуални ефекти и умопомрачително светлинно лазерно шоу.

Групата ще представи и новия си студиен албум "Hotspot" (2020).

Тя има 42 европейски топ 30 сингъла, включително 22 топ 10 хитове и четири номер 1. През годините са хедлайнери на много от най-големите световни фестивали, между които "Гластънбъри", "Роскилде", "Латитюд" и "Беникасим", пеят също на "Коачела", "Рок ин Рио" и "Самър соник" в Япония.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър