На 18 март е премиерата на новия български филм "В сърцето на машината"

Афиш Добави коментар

На 18 март е премиерата на "В сърцето на машината", съобщават от екипа на новия български филм.

Сюжетът проследява един съдбовен ден за група затворници и е вдъхновен от реални събития, случили се у нас в края на 70-те години. Първата сцена вече може да се види онлайн и обещава запомнящо се изживяване, със своя специфична атмосфера и уникално визуално оформление на световно ниво.

"Новите и нетипични за родното кинопроизводство технологии 4K и HDR, които осигуряват максимално качествени картина и звук, разгръщат всеки детайл и позволяват на зрителя да се потопи в историята в дълбочина, като това е особено осезаемо на голям екран", коментират от екипа. По думите им работата по продукцията отнема пет години и е концентрирана в усъвършенстването на процеса от първия до последния елемент.

Както писа БТА, преди да го видим у нас, филмът ще бъде представен предпремиерно с турне в над 20 града в Европа, като първата прожекция ще е в Хамбург на 3 февруари.

Сценарият е на Борислав Захариев, оператор е Андрей Андреев, а музиката е писана специално за продукцията от Виктор Стоянов, работил по редица проекти в киното, както и с легендарния Ханс Цимер.

Централната роля е поверена на Александър Сано, който беше номиниран за главна мъжка роля редом до Джейсън Съдейкис на фестивала AFIN в Австралия. В изцяло мъжкия каст, предопределен от сюжета, участват още Христо Шопов, Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Башар Рахал и Валери Йорданов, както и македонската звезда Игор Ангелов.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър