Маските намалиха с 50% продажбите на червила

Суета Добави коментар

Необходимостта от постоянно носене на маски на обществени места накара много жени да се откажат от носене на червило.

© Pixabay

Във Великобритания продажбите им са намалели повече от наполовина, показват статистическите данни.

Неочаквана последица от общия режим на носене на маски са загубите в козметичната индустрия.

Всъщност е логично да се приеме, че ако цялото лице, с изключение на очите, трябва постоянно да бъде покрито с маска, тогава не си струва да се отделя много време и пари за козметика. И това се потвърждава от статистиката, публикувана от британския вестник „Дейли Мейл“ . Продажбите на червила са спаднали с повече от половината през последните месеци.

Британците, които са правили оборот около 100 милиона паунда годишно за червила, между август и октомври продажбите рязко са спаднали с 49%, установи изследователската група NPD Group. Нейните анализатори откриха значителна връзка между задължителния режим на маска и колапса на козметичната индустрия. Ако една жена носи червило под маската, доста скоро неговите следи ще бъдат върху вътрешния слой на маската и ако червилото постоянно се изтрива, то тогава изобщо няма смисъл от него.

От друга страна, продажбите на грим за очи скочиха рязко. Днес жените се фокусират върху тази част от лицето, която остава видима за всички. Увеличава се и броят за търсенето на съвети от гримьори, как да направите лицето си по-красиво и привлекателно, ако постоянно се налага да носите маска върху него.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър