Къде в София гостува „Най-скъпата арт галерия в света“?

Афиш Добави коментар

За първи път в България пристигнаха реплики на 20 световноизвестни картини от легендарни художници

Приложените снимки са фотографски материал, който възпроизвежда копия на представените в изложбата картини.
Приложените снимки са фотографски материал, който възпроизвежда копия на представените в изложбата картини.

От 5 до 18 октомври Serdika Center е домакин на „Най-скъпата арт галерия в света“ - изложба на реплики на 20 от най-високооценените произведения на изкуството. За първи път в България на едно място гостуват „двойници“ на най-популярните картини на легендарни художници като Пол Сезан, Винсент ван Гог, Густав Климт, Пабло Пикасо, Леонардо да Винчи, Анди Уорхол и много други. Картините са прецизно изработени от талантливи артисти, които са използвали подобни техники на изрисуване като при оригиналите, и вече са изложени на 3 острова на ниво -1 в Сердика Център.

Оригиналите на произведенията не са били събирани под един покрив никога, тъй като са разпръснати по галерии из целия свят или в частни колекции. Реплика на „Спасителят на света“ от Леонардо да Винчи – най-скъпата картина в историята на човечеството, продадена за 469,7 милиона долара, копия на известните „Играчи на карти“ на Пол Сезан и „Портрет на Адел Блох-Бауер I“ от Густав Климт, и двойник на „Писъкът“ на Едварт Мунк са само част от световните художествени класики, които посетителите на търговския център ще видят отблизо.

Те ще могат да научават повече за историята на картината и нейния автор, да разберат как и от кого е била закупена, на каква парична стойност е оценена и други любопитни факти за шедьовъра. За тази цел посетителите на арт галерията могат да използват както мултимедийните информационни екрани, така и да се допитат до “куратора” на Сердика Център. Той ще бъде на място от понеделник до четвъртък между 16:00 и 20:00 часа, както и от петък до неделя между 12:00 и 20:00 часа.

Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 5 до 18 октомври с работното време на мола-от 10:00 до 21:00 часа. Входът е свободен.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Изложба