Късите пижами – дължината има значение

Суета Добави коментар

Късите пижами, този младежки и леко провокационен тренд, става все по-популярен. Макар и долната част обикновено да е шорти, боксери или панталони капри, то горната част може да е с дълги ръкави – въпрос на личен избор и предпочитания.

Късите модели подчертават фигурата и ни позволяват да се чувстваме комфортно. Най-често те се изработват от трикотажна материя, като в основата на материала, разбира се, трябва да е само натурален памук.

Материалите, от които се изработват най-добрите пижами, подлежат на прецизен избор. От него зависи не само външния вид на изделието, което е първи критерий при избора, но и причината, поради която се създават пижамите – личния комфорт.

Най-добрият материал, ненадминат по своите качества, признати от всички, е натуралната коприна. Тя може да превърне всеки модел, дори най-семплият, в разкошна дреха. Но той е достатъчно скъп и капризен при поддържане.

Чудесна алтернатива на коприната е висококачественият памук. Той е в основата на някои тъкани, например муселин, и изглеждат не по-малко изискано и скъпо. Но настоящ хит е памучният трикотаж. Можем да кажем, че е безупречен с дълготрайните си качества.. Често в памучните тъкани се добавя еластан, който обаче не бива да надвишава 15% от състава. Това е напълно достатъчно, за да осигури идеално обгръщане на фигурата и да гарантира комфорт по време на сън.

Късите пижами предлагат широки възможности по отношение на стила. Романтичен, спортен и даже детски, като последният е едно от най-модните направления при тези модели. Рисунки и апликации с анимационни герои, цветя и пеперуди днес украсяват не само пижамите на малките момичета.

Памукът позволява на дизайнерите активно да работят с цветовете. Локалните ярки разцветки при късите пижами ги правят особено привлекателни. Пък и повишават настроението на техните притежателки. Ако искате да се събудите сутрин добре отпочинали и с чудесно настроение – изберете къса пижама с наситен цитрусов цвят или в нюанси на любими цветя.

Късите пижами са вариант за секси визия. Модел с красиво очертана линия на деколтето, добре падащ по тялото, и с кокетна или предизвикателна декорация е чудесен вариант в тази насока. В случая е важна и материята. В последно време доминират памучните тъкани с атласни нишки. Независимо каква е тъканта, в изкуството на съблазън особено важен е цветът. Ако целите нежна и мека визия, тогава изберете пастелни плодови нюанси или тонове на цветя. За по-голяма яркост може да използвате сочни и предизвикателни цветове, като главен е червеният във всичките му оттенъци.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър