Китай разработва РНК ваксина

Любопитно Добави коментар

Китай е постигнал успех при разработката на първата в страната ваксина срещу Ковид-19 въз основа на технологията на матричната РНК, аналогична на препаратите на "Пфайзер/Бионтех" и "Модерна", съобщава в."Саут Чайна морнинг пост".

Ваксината получи название ARCoV /"Арков"/ и е съвместна разработка на компаниите Абоджен байосайънсис" ,"Уолвакс байотекнолъджи" и на Академията за военни науки на Китай.

Както отбелязва изданието, през месец май ще стартира третата фаза на клиничните изпитания на препарата. "От получените резултати можем да заявим, че нашата ваксина "Арков" е напълно съпоставима по ефикасност с тези на чуждестранните РНК- препарати", изтъкна Ин Бо, ръководител на компанията "Абоджен байосайънсис" със седалище в град Сучжоу. По неговите думи масовото производство на препарата е предвидено за третото тримесечие на тази година с първоначален обем от 120 милиона дози.

Създателите на "Арков" посочват, че за разлика от ваксините на "Пфайзер" и "Модерна", които трябва да се съхраняват при ниски температури, техният продукт остава стабилен в продължение на седмица при стайна температура.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър