Дигитални красавици се борят за короната на "Мис Изкуствен интелект”

Любопитно Добави коментар

Първият по рода си конкурс за красота събира дигитални красавици за надпревара за короната на "Мис ИИ".

Първи по рода си конкурс за красота за жени създадени с изкуствен интелект ще събере дигитални красавици в надпревара за короната на "Мис ИИ".

Този конкурс е първият от серия награди, организирани от Световните награди за създатели на изкуствен интелект (WAICA) в сътрудничество с техния първи партньор – Fanvue, абонаментна платформа за AI съдържание.

Оценяването ще се основава на класически конкурсни елементи като външен вид, увереност и отговори на въпроси, но участничките ще получат точки и за технически умения и начина на прилагане на инструменти за изкуствен интелект на техните създатели. Освен това журито ще вземе предвид и влиянието на участничките в социалните медии, като например ръста на аудиторията им и начина, по който те си взаимодействат с феновете си.

Според уебсайта на WAICA организацията е "посветена на признаването на постиженията на създателите на изкуствен интелект по целия свят", а конкурсът "Мис AI" ще оценява участничките "по тяхната красота, техника и влияние за шанса да спечелят короната на "Мис ИИ".

Две от най-известните инфлуенсърки създадени от изкуствен интелект в света – Айтана Лопес и Емили Пелегрини – ще се включат в журито на конкурса "Мис ИИ". Лопес и Пелегрини, чийто дигитален живот е спечелил милиони последователи и дори договори с марки, ще оценяват участничките заедно с водещия историк на изящните изкуства Сали Ан Фосет и маркетинг гуруто Андрю Блох.

Съдиите ще определят трима победители – за първо, второ и трето място, които ще получат награден пакет на обща стойност над 20 000 долара.

Имената на победителите ще бъдат обявени на 10 май, а по-късно същия месец ще се проведе онлайн церемония по награждаването.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър