Хитът на лятото - неоновите цветове

Суета Добави коментар

Неоновите цветове отдавна се опитват да си проправят път в лятната мода и тази година не само че успяха да го направят, но са навсякъде - върху облекла, обувки, чанти, аксесоари, дори върху бижута.

Дръзки и интересни, лимоновото, портокаловото, яркорозовото, яркосиньото, отровно зеленото и другите флуоресцентни нюанси моментално привличат вниманието. Но резултатът от включването им в тоалета може да бъде както фантастичен, така и катастрофален.

Предлагаме ви съвети, с помощта на които можете да сте сигурни, че ще постигнете първото и ще избегнете второто:

- Преценете кои неонови цветове ви отиват най-много и се предържайте към тях. Вариантите са доста, но със сигурност не всички са добър избор за вас. Подберете тези, които подхождат на тена и на цвета на косата ви. Ако, например, имате бледа кожа, не е добра идея да носите лимоново и портокалово. Ако пък сте със светли очи и тъмна коса, не се колебайте да заложите на яркосиньото и отровно зеленото.
- За да сте сигурни, че няма да допуснете грешка и да похарчите пари напразно, навлезте в неоновата тенденция с помощта на аксесоарите и бижутата, вместо на облеклата. Колан, шал, чанта, слънчеви очила, колие или гривна в ярък цвят ще ви даде доста добра представа дали той ви отива и дали ви харесва да го носите. Аксесоарите в неонови нюанси са изключително интересен акцент за тоалет в неутрален цвят и моментално го освежават, придавайки му модерен вид. Избирайки този вариант за носенето на неон, можете да сте сигурни, че ще се превърнете в център на вниманието в положителния смисъл.
- Избягвайте да носите тоалет, решен изцяло в неонови цветове, защото това в суета неонови аксесоари изключителни редки случаи говори за добър вкус. Придържайте се към изпитаните правила за съчетаване на облеклата, като просто замените един или два от цветовете с неоновия му вариант. Ако, например, ви допада и отива комбинацията между жълто и синьо, я прилагайте и по посока на флуоресцентните тонове. Стремете се обаче да избягвате прекаления контраст.
- Помнете, че неоновите цветове се съчетават перфектно с черно и бяло. Подобна комбинация би била подходяща дори за офиса, тъй като изглежда елегантна и модерна, без да е прекалено натрапчива и провокативна.
- Друг много добър начин за носенето на неонови цветове е съчетаването им с техните пастелни варианти - например яркорозово с бебешкорозово или лимоново със светложълто. В тези случаи обаче е препоръчително обувките, чантата и аксесоарите да са в неутрални тонове или поне да не контрастират на тези на облеклото. В противен случай има голяма вероятност да се получи претрупаност в тоалета.
- Когато комбинирате два неонови цвята, винаги се стремете единият да е по-ярък от другия. Ако пък тоалетът ви се състои от три части, две от тях задължително трябва да са решени в нюанси на един и същ цвят.
- Тъй като неоновите цветове са изключително дръзки и атрактивни, те ще привлекат вниманието на околните върху зоната на тялото, в която се намират, подчертавайки евентуалните му несъвършенства. Ако сте благословени със слаба и пропорционална фигура, разполагате със свободата да носите каквито пожелаете ярки дрехи - панталони, поли, рокли, топове, ризи и т.н. В противен случай запомнете следното правило: в случай че имате широк ханш и/или пълни бедра, неоновите цветове трябва да са в горната част на тялото ви. И обратното - ако сте с прекалено едър бюст или изпъкнал корем, ярките цветове трябва да са само върху полата или панталона ви.
суета неонови чанти- Когато носите облекла в неонови цветове, бъдете пестеливи по отношение на аксесоарите - те не трябва да бъдат прекалено едри, нито прекалено много на брой. Освен това не е никак добра идея да са в същия нюанс като дрехите.
- Не е разумно да купувате прекалено много дрехи и аксесоари в неонови цветове, тъй като има голяма вероятност тенденцията да отмине съвсем скоро. Снабдете се с 2-3 и ги комбинирайте по различен начин с другите дрехи в гардероба ви. Любимите ви светли джинси, например, ще изглеждат перфектно с топ или аксесоар в неонов цвят.
- Имайте предвид, че облеклата в неонови цветове в определени случаи не са за препоръчване. Ако отивате на официално събитие или на интервю за работа, по-добре не рискувайте с тях. За аксесоарите в неонови цветове обаче това правило в повечето случаи не важи. Малка черна рокля с тънък яркорозов колан, например, трудно може да изглежда по друг начин, освен ултрашик.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър