Бижутата на есен 2013-та

Суета Добави коментар

Безспорен факт е, че за много жени бижутата никога не са достатъчни. Някои трупат такива количества, че забравят какво точно имат. Но с настъпването на есенния сезон е добре да се направи щателен преглед на съдържанието на кутията с бижута. Сред тях със сигурност има такива, които ще бъдат актуални през следващите месеци, защото точно както при дрехите и аксесоарите, в модата при накитите всичко се повтаря.

Ето какви по-конкретно са тенденциите при бижутата за предстоящия есенен сезон:

Колиетата

Огромните модели, които покриват почти изцяло зоната между ключиците и горната част на гърдите, просто отказват да излязат от актуалност през последните няколко сезона. За това, разбира се, си има съвсем основателна причина - разнообразието при тях е просто главозамайващо. Колиетата от този тип моментално привличат вниманието и ако са правилно подбрани, могат да се носят по всякакъв повод като акцент в тоалета. Особено голям хит са моделите с няколко реда вериги и комбинация от перли, кожа, плат и метални елементи. Имайте предвид обаче, че те не са подходящи за по-официални събития. И обратното, колиетата със скъпоценни или полускъпоценни камъни отиват преди всичко на елегантни тоалети.
Когато носите грамадно колие, другите ви бижута и аксесоари трябва да са максимално малко на брой и да не са прекалено едри и дръзки. В противен случай ще се получи претрупаност в тоалета.

rose gold earrings vintage

Обеците

Най-големият хит сред тях ще са ръчно изработените винтидж модели - особено тези от розово злато. Формите са атрактивни, а размерите - средни. Остават актуални и големите кръгли обеци, които са много лесни за съчетаване и отиват на почти всякакви тоалети.
Сред по-изисканите модели първенец по популярност ще са изчистените обеци с перли - отново част от ретро вълната. Въпреки че по правило се носят с елегантни облекла, дамите с по-екстравагантен стил ги съчетават смело и с по-непретенциозни, включително с джинси и небрежен топ.

type bracelet cuffs

Гривните

При тях дизайнерите развихриха въображението си основно по отношение на големите камъни. Различни видове и цветове често са съчетани в една гривна, постигайки същия ефект като този на огромните колиета. Естествено, и правилото е същото като при тях. А именно - независимо какъв точно е моделът и стилът на гривната с много камъни, тя трябва да е акцент в тоалета.
Много популярни и не по-малко привличащи вниманието ще са гривните тип ръкавели. Заложете на изчистен модел - независимо дали е изработен от кожа, сребро, злато или друг метал или материал. Голямото предимство на този тип гривни е, че могат да се носят с почти всякакви тоалети. Точно както при обеците, повечето дизайнери заложиха на "ръкавели" от розово злато - семпли, шик и много женствени.

large rings with flowers

Пръстените

Геометричните форми, които бяха актуални преди няколко сезона, се завръщат със страшна сила - огромни квадрати, кръгове, триъгълници, начупени линии и какво ли още не. Тези пръстени са изключително атрактивни, но отново изискват да се търси баланс в размерите на другите бижута. Масивните модели обаче не е задължително да са с геометрична форма. Хит ще са също тези с големи камъни, много перли, цветя, животни и какви ли не други фигури.

brooches stylized  flowers

Брошките

Много жени възприемат този тип накити като старомодни, но актуалните модели съвсем не са такива. Брошките, на които заложиха световните дизайнери за есенния сезон, са атрактивни, закачливи и във всякакви размери и форми - стилизирани цветя, животни, футуристични фигури и какво ли още не.
Тези украшения се носят върху ризи, рокли и сака, като обичайното им място е от едната страна на гърдите. Далеч по-интересно и дръзко обаче е да се закачат в областта на ханша - дали вдясно или вляво зависи изцяло от личните предпочитания. Добър вариант е също брошката да се сложи върху шала.


pearl tiara

Украшенията за коса

Диадеми, щедро декорирани ленти за коса, огромни фиби, дори тиари ще изкушават почитателките на кокетния момичешки стил. На тези украшения отиват облекла с изчистена кройка от по-леки материи и в неутрални тонове. Ако се носят обеци и колие, те трябва да са в минималистичен стил, но пръстенът и гривната може да са по-едри и дръзки.

snake jewelry

Змийските мотиви

Всеки сезон при бижутата има един отчетлив мотив, който се среща във всякакви разновидности, форми и размери. През предстоящия есенен сезон това ще е змията. Противно на общоприетото схващане, бижутата с такъв мотив не са само от крайно екстравагантната категория. Атрактивно усукани змии красят деликатни сребърни и златни пръстени, гривни и обеци, които могат да се съчетават дори с официални облекла.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър