Бенедикт Къмбърбач приютява украински бежанци в дома си

Клюки Добави коментар

Актьорът Бенедикт Къмбърбач ще приюти украинско семейство в дома си във Великобритания, съобщи "Варайъти", като се позовава на Скай нюз. Семейството бяга от Украйна заради руското нашествие.

© Depositphotos
"Успели са да напуснат Украйна. Наблюдавам движението им всеки ден", каза актьорът пред тв канала.

Той споменава, че придвижването на бежанците към Великобритания се бави, защото се налага да преминат през медицински грижи, но не навлиза в подробности, за да не нарушава личния им живот. Той казва, че детайлите за това кога бежанците ще пристигнат и каква е организацията по придвижването и настаняването им ще е навлизане в неговото лично пространство.

"Искам да им дам стабилност след размириците, които преживяват и това ще стане в моя дом", каза актьорът.

Той разкри, че помага и на други бежанци от Украйна, като покрива разходите по настаняването им в Обединеното кралство. Номинираният за награда "Оскар" Къмбърбач се е свързал с украински семейства във Великобритания, които не могат да покрият всички разходи по приютяването на техните роднини, които бягат от родината си.

Къмбърбач бе номиниран за "Оскар" и за награда БАФТА за изпълнението си в "Силата на кучето". На 6 май в САЩ излиза филма "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" от вселената на Марвел с участието на Къмбърбач.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Бенедикт Къмбърбач