Bad Bunny е най-стриймваният изпълнител в Спотифай за 2021 година

Клюки Добави коментар

След като през 2020 г. стана първият музикант, който не пее на английски, оглавил годишната класацията на Спотифай, пуерториканският рапър Bad Bunny отново стана най-стриймваният изпълнител на музикалната платформа, съобщи Контактмюзик.

Двадесет и седем годишният рапър надделя над звезди на музиката като Тейлър Суифт, BTS и Дрейк. Bad Bunny оглави годишната глобална класация на Спотифай с над 9 милиона стрийминга.

Отправяйки поглед към 2022 г., рапърът изрази увереност, че тя ще бъде страхотна като предишните.

След Bad Bunny се нареждат певицата Тейлър Суифт и южнокорейската кей-поп група BTS. Челната петица на най-стриймваните изпълнители в Спотифай за 2020 г. се допълва от рапъра Дрейк и певеца Джъстин Бийбър.

Най-стриймваната песен на изминалите 12 месеца е "Drivers License" на 18-годишната певица Оливия Родриго. Следват "Montero (Call Me by Your Name)" на Лил Нас Екс и "Stay" на Кид Ларой. Челната петица на най-стриймваните песни в Спотифай допълват "Good 4 u", отново на Родриго, и "Levitating" на Дуа Липа.

Оливия Родриго е начело и в класацията за най-стриймван албум със "Sour". След нея се нареждат Дуа Липа с "Future Nostalgia", Джъстин Бийбър с "Justice", Ед Шийрън с "=" и Доджа Кет с "Planet Her".

Спотифай обяви и най-популярните изпълнители във Великобритания. На първо място е Дрейк, следван от Тейлър Суифт, Ед Шийран, Джъстин Бийбър и Джус Уърлд.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър