"Жените наистина плачат" бе представен на Виенале

Афиш Добави коментар

Копродукцията на България и Франция "Жените наистина плачат", чиято световна премиера бе на кинофестивала в Кан, бе представен снощи на международния кинофестивал във Виена, Австрия.

Във филма на сценаристките и режисьорки Мина Милева и Весела Казакова участват Мария Бакалова в ролята на жена, заразена с ХИВ, сблъскваща се с дискриминация в България, както и Весела Казакова, Биляна Казакова, Катя Казакова, Ралица Стоянова, Йосиф Сърчаджиев, Росица Гевренова и Сиана Георгиева.

"Казакова и Милева създават остра социална критика, която оставя пространство и за саркастична комедия и топлина", пише кинокритичката Ела Битенкур в представянето на продукцията, публикувано на сайта на кинофестивала.

"Виенале 2021" започна в четвъртък в реновираното "Гартенбаукино" в австрийската столица с прожекция на филма на Одри Диван "Събитието", който спечели "Златен лъв" във Венеция и голямата награда на "Синелибри" в София.

В десетдневната програма на международния кинофестивал са включени 240 филма от цял свят.

Известният американски актьор Мат Дилън е сред звездните гости на Виенале. Той представя във Виена филма "Land of dreams" заедно с режисьорката Ширин Нешат.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино