Вижте най-фотогеничните котки

Любопитно Добави коментар

Не е изненада, че сме хора на котките и смятаме, че всяка котка е красива, но би било справедливо да кажем, че някои котки са може би малко по-красиви от други. Муцунката на котката може да изглежда царствено, сладко или дори малко смачкано, но ние си ги обичаме.

Популярната фотобанка Shutterstock публикува проучване за това кои котки са най-фотогенични и красиви. Вижте първите и последни три по фотогеничност породи.

Чрез измерване на разстоянието между определени точки на муцуната, като очите, носа и устата, изследователите са изчислили доколко съотношенията на лицата на всяка котка съответстват на златното сечение. Това е съотношение, което определя красотата чрез нейните пропорции. Когато се използва за измерване на лицата на известни личности, супермоделът Бела Хадид се класира най-високо, а Бионсе е на второ място.

И така, коя порода е супермоделът на котките?

Norwegian Forest cat (Норвежка горска котка)

Norwegian Forest cat (Норвежка горска котка)

© Alicja Gancarz, Unsplash

1. ​Норвежка горска котка

Норвежката горска котка е порода домашна котка, произхождаща от Северна Европа. Тази естествена порода е приспособена към много студен климат, с горна козина от лъскав, дълъг, не пропускащ вода косъм и вълнен подкосъм за изолация.

Russian Blue (Руска синя котка)

Russian Blue (Руска синя котка)

© Katharina Gloth, Unsplash

2. ​Руска синя котка

Руската синя котка, обикновено наричана просто руска синя, е порода котки, чиито цветове варират от светло блестящо сребристо до по-тъмно шистово сиво. Тяхната къса, гъста козина, която се откроява от тялото, е отличителен белег на руската порода вече повече от век.

Manx cat (Манкс)

Manx cat (Манкс)

© Tran Mau Tri Tam, Unsplash

3. ​Манска котка

Манската котка е порода домашна котка, произхождаща от остров Ман, с естествено възникнала мутация, която скъсява опашката.

Persian cat (Персийска котка)

Persian cat (Персийска котка)

© Sergey Semin, Unsplash

44. ​Персийската котка

И на последно място в класацията е персийката. Персийската котка е дългокосместа порода котка, която се характеризира с кръгло лице и къса муцуна. Тя е известна и като "персийска дългокосместа".

Peterbald (Петерболд). Петерболд са общителни с други породи

Peterbald (Петерболд). Петерболд са общителни с други породи

© Jiel Beaumadier

45. ​Петербургски сфинкс

Петербургски сфинкс (Петербалд) - рядка и необичайна порода котки без козина. Тези котки са много дружелюбни и спокойни. Петербургските сфинксове са наистина необичайни животни, изненадващи с хармоничния си външен вид, изтънченост и цвят. Създадена е в Санкт Петербург през 1994 г. от експериментално развъждане на Олга С. Миронова. Приличат на ориенталски късокосмести котки с ген за загуба на козина.

Himalayan cat (Хималайска котка)

Himalayan cat (Хималайска котка)

© Ignacio R, Unsplash

46. ​Хималайска котка

Хималайската котка е порода или подпорода дългокосместа котка, подобна по тип на персийската, с изключение на сините очи и оцветяването в точки, които са получени при кръстосването на персийската със сиамската котка.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Котки